Home Redactie Partyreports Dancetour Breda, Pinksterzondag 2004
Dancetour Breda, Pinksterzondag 2004
Partyreports

Dancetour , is een organisatie die leuke feesten neer wil zetten, met DJ’s met klinkende namen, maar dan wel gratis. En dit lukt hen ook nog door de unieke samenwerking met gemeenten en de hulp van jongeren en jongerenorganisaties. Ook in Breda werd een Dancetour neergezet, met toppers als: DJ’s Dazzle, Rank1, Gosmic Gate, Bas&Ram, Tom Harding en MC Da Silva!

Dancetour Breda, Pinksterzondag 2004Het beloofde een mooie Pinksterdag te worden, maar tegen de middag en ook tegen de tijd dat wij naar het Chasseveld gingen voor de Dancetour in Breda, vielen de eerste druppels uit de lucht op onze hersenpannetjes . De hele middag en avond zou dit zo blijven, helaas. Tja, het blijft Nederland, regenland hè?! Toch heeft dat de pret niet mogen drukken en heeft het partypubliek in Breda bewezen echte die-hards te zijn en hun favoriete DJ’s niet in de steek gelaten voor wat hemelse nattigheid. Sterker nog de hele middag en avond door bleef het publiek komen. Het was een erg koddig gezicht al die dansenden paraplu’s in de lucht. Menig partyganger was gehuld in plastic doorzichtige of felgekleurde capejes en dansten onverstoorbaar voort in de plassen op de beats van alle DJ-toppers die deze middag hier voorbij kwamen.

Dancetour Breda, Pinksterzondag 2004Al meteen bij het begin om 13.00 uur was het Chasseveld al aardig bevolkt en DJ Dazzle stond vol vuur voor zijn thuisfront te draaien. Dat klonk erg lekker. Hij zette er meteen stevig de vaart in en zijn vele fans (waaronder ook zijn eigen vader en moeder!) konden dat zeer waarderen.
Velen stonden vooraan het hek al te joelen en te zwaaien. Heel aanstekelijk zo’n gezellige binnenkomer! Hij is populair die Dazzle en vele fans gingen die middag met hem op de foto, toen hij na zijn set zich tussen het enthousiaste publiek begaf om mee te feesten. That’s the spirit!

Dancetour Breda, Pinksterzondag 2004Het werd erg moeilijk voor Rank1 om deze ‘denderende trein’ van Dazzle bij te houden. Tijdens de set van Rank1 volgden dan ook nogal wat breaks, wat niet door iedereen in dank werd afgenomen. Hier in Breda wilde men gewoon lekker stampen. Ja zweven bij trance is natuurlijk veel lekkerder in een warm zonnetje dan onder een straal regen. En bewolkt bleef het.

Dancetour Breda, Pinksterzondag 2004Bij de volgende DJ brak er gelukkig weer het enthousiasme door bij de natte dansende menigte. DJ Gosmic Gate stond als een rots in de branding achter de decks en wakkerde het dansvuur weer aan. Wat een lekkere stevige plaatjes draaide die. Hij gaf dat, waarvoor het publiek in Breda altijd overstag gaat; pompende en stampende beats. En dan word je toch wel nat, maar dan van het zweet. En de nimmer aflatende stroom van regen zorgde dan juist voor verkoeling.

Meerdere keren ben ik het trapje op gegaan naar het podium en ieder keer weer was het terrein voller gelopen met belangstellenden. Van kleuter in de kinderwagen tot opa met zijn wandelstok liep er die Pinksterzondag te genieten van de muziek. Er was niet alleen aan drankjes gedacht maar voor de hongerige onder ons, stonden er ook etenstentjes en picknicktafels. De bankjes bleven echter erg leeg. Het gros van de mensen had er toch voor gekozen om zo ver mogelijk naar voren te gaan staan en van de DJ’s en zijn plaatjes te genieten. Wat dat betreft viel er genoeg te genieten op deze natte maar mooie Pinksterdag. Die Gosmic Gate draaide niet alleen erg lekker, maar was ook nog eens een erg leuke en aardige vent. Daar moest ik natuurlijk mee op de foto, hahaha.

Dancetour Breda, Pinksterzondag 2004Na hem kwam het, nu al onsterfelijke, duo Bas & Ram on stage. En die zette de stomende, stampende trein van die dag gewoon voort met een fantastische set. Was ook leuk om te zien hoe die samenwerking zo verliep, want ik kon dat van dichtbij aanschouwen op het podium. Twee aanstekelijke mannen die altijd back 2 back draaien en wat een succes formule blijkt te zijn. De menigte was nog steeds enthousiast en vrolijk aan het stampen in de regen, ongekend.

Wijzelf zijn nog een keertje tussendoor naar huis geweest om ons van droge kleding te voorzien en toch ook maar de paraplu mee te nemen. Maar ja het was voor ons dan ook een thuisfeestje, de meeste partypoepers zijn toch natter dan nat geworden die Pinksterdag. Moet ook zeggen dat ik toch wel even zeer zwaar de pest in had toen het een dag later wel weer schitterend weer was.

Dancetour Breda, Pinksterzondag 2004De laatste DJ Tom Harding heb ik maar een klein stukje van meegekregen. Ik heb hem al veel vaker gehoord. Tja ik weet niet wat ik er van moet zeggen zonder negatief te klinken, maar het is niet mijn ding. Ik vind zijn set na een poosje altijd erg eentonig worden, maar ja dat zeggen de niet-kenners van de partyscene van alle soorten housemuziek, dus laten we het hier maar bij laten. Voor de liefhebbers in de crowd was Tom een waardigere afsluiter van een wel heel erg leuk feestje, ondanks de regen. Iedereen heeft zich uitstekend vermaakt en er zijn geen strubbelingen waargenomen. Zelfs de agenten die veroordeeld waren om dit festijn te bewaken konden niet allemaal hun voetjes stilhouden en betrapte ik er een paar die toch echt danspasjes aan het maken waren.

Dancetour Breda, Pinksterzondag 2004Het terrein aan het Chasseveld leent zich ook uitstekend voor een dergelijke evenement, beter dan het parkeerterrein voor het NAC stadion (Respect festival). Ook zijn er weinig klachten binnen gekomen bij de gemeente, dus ook wat dat betreft staat niets in de weg om tot een herhaling te komen. Van mij mogen ze. In de korte tijd dat deze organisatie bezig is, hebben ze nu al bewezen succesvol te zijn. Leuke feesten, top DJ’s en dat ook nog is gratis. Het kan dus nog wel degelijk hier in Nederland, waar partyen bijna onbetaalbaar lijkt te worden en menig club/ organisatie de dupe blijkt te worden van zijn eigen succes…..

Dancetour Breda, Pinksterzondag 2004Ik zie nu al weer uit naar de volgende Dancetour en als de weergoden ons dan nog wat beter gezind zijn, wordt het een absolute topper deze zomer en mag je die zeker niet missen!

Partygreetzzzz

Liza de Diva

Share/Save/Bookmark