Home Redactie Partyreports HQ - Wicked as ever!
HQ - Wicked as ever!
Partyreports

Met een line-up die er niet om loog; X-Force, Danny D, Lisa Lashes, Lab4 en JP in de Max en Montana gevolgd door Funk d´Void en als afsluiter Darren Kay in de Old Hall stond er weer een super HQ voor de boeg. Een gegarandeerde supernacht voor de liefhebber van de hardere sounds in de scene.

Logo van HQZo eindelijk was het dan weer zo ver, de langverwachte HQ party stond weer op de agenda. Na een maand overgeslagen te hebben vanwege Koninginnedag mochten we nu weer eindelijk helemaal los.

De line-up was veelbelovend met in de Max Hall beginnend met X-Force, Danny D, Lisa Lashes, Lab4 en als afsluiter DJ JP. In de Old Hall was de line-up ook niet mis, want daar begonnen ze met Montana gevolgd door Funk d´Void en als afsluiter Darren Kay.

HQ - Wicked as ever!We waren er al redelijk vroeg rond een uur of half 11 het was op zich al druk en alle leuke partypeeps waren alweer aanwezig. Wij kwamen binnen en Danny D stond achter the weels of steel en ongelofelijk wat liet die een set zien, echt vreselijk knallen!! Hij wisselde continue rap van plaatjes, en heeft elk schuifje en knopje van het mengpaneel weten te vinden, volgens mij. Het leek zelfs of er rook van de cross fader opsteeg op een gegeven moment. Door deze speelse manier van draaien was de menigte al vroeg enthousiast, gevaar is wel dat er dan wat foutjes ontstaan en die waren dan ook hier en daar aanwezig, maar zijn zeer gevarieerde set maakte die meer dan goed. Echte UK-stampers afgewisseld met harde platen die tegen de grens van hardstyle lagen, daarbij nog een paar lekkere oude knallers er tussen door wat een voor een heerlijke sfeer zorgde, vooral de Opperklassieker ‘I don’t care’ van Tony de Vit deed mij en velen met mij in extase brengen.

HQ - Wicked as ever!De zaal werd al steeds voller en de toon was gezet. Dit wordt knallen met de hoofdletter K. Je kon goed zien dat iedereen er weer erg veel zin in had. Rond een uurtje of 11 was het de beurt aan Lisa Lashes, ik had haar al een paar keer eerder gezien o.a. in de Matrixx, met Dance Valley vorig jaar en natuurlijk Hardhouse Academy afgelopen februari, HQ - Wicked as ever!waar ze afsloot in de ‘Main Hall’ en vond het toen al erg OK. De slogan van deze niet verkeerd uitziende dame is dan ook “What ever style of house it is, i play it hard and dirty, it’s my favorite way�, maakte mij al weer nieuwsgierig of ze er een beetje bij in de buurt kon komen. En dat kon ze zeker, vasthoudend aan een heerlijke UK-sound, vloog ze door haar set. De ene plaat nog sneller en ritmischer dan de vorige en ook zij legde ze lekker vlot achter elkaar aan. Geen moment van rust werd gegund en het was echt heerlijk om te horen hoe het ritme van de volgende plaat het meteen overnam als die van de vorige net was afgelopen. Op die manier liet ze wederom zien waarom ze de beste vrouwelijke DJ van de wereld is, buiten dat flirt ze met het publiek als geen ander en zie je haar genieten van haar eigen set en de dynamiek in de zaal, die nu echt tot aan het plafond gestegen was. Wat een DJ, wat een vrouw! Fantastisch!

HQ - Wicked as ever!Na deze geweldige dame was het de buurt aan Lab4, die het tempo van Lisa zonder problemen overnamen en het publiek nog even extra opzweepte met hun energieke optreden. HQ - Wicked as ever!Het podium was er amper tegen bestand en je merkt dat dergelijke act toch altijd meer beweging in de mensen krijgt. De live-act van de heren sloeg er lekker hard in en op hun eigen excentrieke wijze kregen ze zaal lekker gek. Mij iets te gek op een gegeven moment, heb Lab4 een keer eerder serieus beluisterd, maar iedereen verdient een tweede kans. Dan heb ik het over smaak en niet techniek, want op dat laatste was weinig aan te merken. Buiten het snelle tempo wat ze voeren, gooien ze er veel samples en lagen doorheen, waardoor het voor mij persoonlijk iets te chaotisch klinkt. Heb echter vele mensen gesproken die dáárom juist zo voor deze heren gaan.

HQ - Wicked as ever!Als laatste in het rijtje kroop DJ JP voor zijn set achter de decks. Voor mij is DJ JP een van mijn favorieten en alleen daarom kon het voor mij al niet meer stuk. Je kon zien dat hij er zelf ook veel zin in had. Hij begon en ging vreselijk tekeer draaide na mijn mening harder dan normaal zoals een paar jaar terug, helemaal top dus. Na de toch wat UK-sound van die avond verrassende verfrissing als afsluiter, werd gekenmerkt door een van JP’s favorieten momenteel, Black Out van Dark by Design, die op deze avond als afsluiter helemaal tot zijn recht kwam, wat een heerlijke zaagplaat met een weergaloze tune !! HQ - UKHH en JFKFAN-FUCKING-TASTISCH !! Het werd tijd om naar huis te gaan voor mij want de volgende morgen (2 uur later) moest er weer gevoetbald worden. Ik moet zeggen dat ik vreselijk genoten heb van weer een geweldige avond HQ en kijk alweer uit naar de volgende.

Grtz,

UK HH

Share/Save/Bookmark