Home Redactie Partyreports HQ Does The Matrixx again
HQ Does The Matrixx again
Partyreports

Het is nu zondagavond en ben zo ongeveer over de helft van mijn lange weekend heen. Het weekend was er een waarvan ik van te voren al wist dat ik het met heel weinig slaap zou moeten doen. Drie nachten achtereen stappen stond er op de agenda en ik moet zeggen dat het heel lang geleden is dat ik dat gedaan heb.

Het is nu zondagavond en ben zo ongeveer over de helft van mijn lange weekend heen. Het weekend was er een waarvan ik van te voren al wist dat ik het met heel weinig slaap zou moeten doen. Drie nachten achtereen stappen stond er op de agenda en ik moet zeggen dat het heel lang geleden is dat ik dat gedaan heb.

HQ does the Matrixx, again!Naast het stappen had ik ook al gepland dat ik materiaal zou inwinnen voor een nieuwe Special. Deze laatste vrijdag van de maand stonden in ieder geval twee zaken centraal. Natuurlijk de maandelijkse HQ en…….een Special bouwen rondom niemand minder dan Paul T, bekend van al zijn MC activiteiten voor ondermeer HQ en alle andere UDC parties, maar ook als resident DJ bij de Rotterdamse Club Revolution.

HQ does the Matrixx, again!We gingen het weekend dus in met het HQ feest. Zoals altijd is de laatste vrijdag van de maand de Melkweg ons thuis voor een stevige avond met de beste Hard Dance DJ’s en tracks die we ons maar kunnen wensen. Omdat ik mijn aandacht meer op Paul T wilde richten heb ik Jeroen a.k.a. UKHH gevraagd of hij van deze geweldige avond voor ons een verslag wilde maken. Natuurlijk stemde hij hiermee in. Dit kan je dus binenkort hier op de site lezen.

HQ does the Matrixx, again!Maar dat was niet alles want de avond erna werden we wederom getrakteerd op een nacht gevuld met absolute Hard Dance. Resident HQ DJ’s, Danny D, JP en Fausto gingen in gezelschap van Lab 4 naar de Nijmeegse Matrixx waar ze het publiek hebben laten genieten van een super Hard Dance nacht.

HQ does the Matrixx, again!Twee nachten achter elkaar gevuld met de beste UK HH en absolute Hard Dance sounds. Dat zou je toch wel ieder weekend willen hebben. Ook wij besloten om de altijd weer lange trip naar Nijmegen te ondernemen en ik moet zeggen dat we niet teleurgesteld werden. Rond de klok van half twaalf kwamen we binnen en hoorden bij de Garderobe al dat de DJ er vet zin in had. Toen we binnenkwamen zagen we dat de VJ de schermen achter de DJ booth vulde met grote letters ‘Danny D’. Goed, dacht ik bij mezelf, want dat hield in dat ik in ieder geval JP’s set van het begin af aan kon meemaken.

HQ does the Matrixx, again!Danny had net als de avond ervoor een stel goeie platen meegenomen. Ik hoopte alleen wel dat hij – niet als de avond ervoor – weer ’s een poging ging wagen om de boel aan elkaar te scratchen want dat was echt een aanfluiting. Gelukkig voelde Danny dat ook aan want zonder al te veel poespas zette hij een behoorlijke set neer.

Twaalf uur dus de hoogste tijd voor JP. Ik was benieuwd wat JP ons zou voorschotelen. Het is een algemeen bekend feit dat JP eigenlijk alles wel kan draaien. Zo bewees hij gisteren in de Melkweg dat een complete UK set hem ook zeker lekker ligt. HQ does the Matrixx, again!Hij genoot met volle teugen en dat genot deelde ook zeker het publiek. Een ander bekend feit is dat UK mij niet echt ligt dus ik hoopte dat JP voor vanavond een wat meer continental set zou neerzetten. Met mij werd de grote volle zaal van de Matrixx gefetteerd op een set om je vingers van af te likken. Net zoals gister draaide JP een foutloos, strakke set. Helemaal super. Het publiek liet duidelijk merken dat ze het naar hun zin hadden want de interactie tussen hen en JP vloog heen en weer. Heerlijk om naar te kijken. Time flies when you’re having fun en dat was ook zeker nu weer het geval.

HQ does the Matrixx, again!Lab 4, live act pur sang, mega big in het verre oosten [met name in Japan] en Australië hadden de opportunity gekregen om naast alle grote dance evenementen nu ook eens een paar Nederlandse clubs aan te doen. Gisternacht al een superset gedraaid in de Melkweg en nu ook in de Matrixx een groot succes. Met hun wilde lange dreads, hun stoere, bijna Gothic look en natuurlijk hun geheel eigen sound knalden ze er letterlijk en figuurlijk op los. HQ does the Matrixx, again!Ik had het gevoel dat het publiek van de Matrixx even moest wennen aan de upbeat sounds van Lab 4 maar in no time hadden ze de smaak te pakken en ging het publiek – net zoals in de Melkweg – ook hier helemaal los.

HQ does the Matrixx, again!Na een uur van dit UK geweld was het tijd voor Fausto, de man waarvan we iedere keer weer duidelijk kunnen zien dat hij trouw gevolgd wordt door zijn trouwe fans. Aangekondigd door de altijd weer sublieme MC Da Silva begon de Amsterdammer aan een van zijn beste sets. Fausto, nu met nieuwe look [was vanmiddag naar de kapper geweest en dacht van ‘laat ik ’s wat anders doen’], had er echt helemaal zin in en dat liet hij merken ook. Waar Lab 4 eindigde daar ging hij mee verder, UK dus. Langzaam maar zeker volgde er een briljante overgang naar Hard Trance, helemaal top. Fausto zette een heerlijke set neer en zorgde voor een perfect einde van een super Hard Dance nacht.

HQ does the Matrixx, again!Zoals ik al in het begin schreef waren we nog maar net over de helft van ons lange weekend heen. De laatste nacht van dit veelbewogen weekend zal geheel in het teken staan van het eenjarige bestaan van de Haagse ASTA. Op de agenda staat niemand minder dan Don Diablo als main attraction. Ben benieuwd want afgelopen nacht zou Kevin Saunderson de avond moeten opleuken maar die hoefde volgens zeggen ook niet op te dagen. Maar goed, kijken kan geen kwaad en als de Don komt dan weet ik zeker dat het Pinksterweekend voor mij waardig afgesloten wordt.

JFK

website Matrixx: www.matrixx.nl

Share/Save/Bookmark