Home Redactie Partyreports Tiesto's 'Just be' - release party
Tiesto's 'Just be' - release party
Partyreports

Al vanaf de eerste keer dat ik hem hoorde op een party in de Utrechtse Scala 8 jaar geleden, ben ik een fan van Tiësto. En in al die tijd dat ik zijn parties heb gevolgd heb ik genoten van de diversiteit van zijn muziek, van zijn innemende persoonlijkheid en van het feit dat, waar hij verscheen het altijd weer echt feest was, zoals een feest in mijn ogen behoort te zijn.

Tiesto's 'Just be' - release partyJUST BE Release party
Heineken Muziek Hal Amsterdam
Donderdag 20 mei 2004
Line up: DJ’s Ton TB, Tiësto, Cor Fijneman en Mark Norman

Al vanaf de eerste keer dat ik hem hoorde op een party in de Utrechtse Scala 8 jaar geleden, ben ik een fan van Tiësto. En in al die tijd dat ik zijn parties heb gevolgd heb ik genoten van de diversiteit van zijn muziek, van zijn innemende persoonlijkheid en van het feit dat, waar hij verscheen het altijd weer echt feest was, zoals een feest in mijn ogen behoort te zijn. Met goede muziek die nooit verveeld en telkens ook weer vernieuwend is en een DJ die gewoon zichzelf bleef en het publiek altijd wist te bespelen en voor zich te winnen. En dan nu de releaseparty van zijn tweede cd met eigen geproduceerde nummers: Just Be. Ik had de nummers al gehoord en ik vind ze fantastisch. Dus voor mij waren de ingrediënten voor een top party al bij voorbaat aanwezig!

Tiesto's 'Just be' - release partyToen ik, alweer een aantal jaar terug, in Breda op het stadskantoor kwam te werken had ik heel enthousiast mijn posters van Tiësto in mijn kamer opgehangen. Menig ambtenaar heeft er toentertijd vragend zijn wenkbrauwen bij opgetrokken. Ik vertelde steevast dat zij de naam van deze Bredase jongen moesten onthouden, want hij zal nog ‘s heel erg beroemd worden. Niet alleen daarin heb ik gelijk gekregen, maar is dit tot in de “hoogste regionen� doorgedrongen en bracht mijn ‘baas’ burgemeester Rutten van Breda, op die bewuste hemelvaartdonderdag jongstleden, een bezoek aan Tijs Verwest aka DJ Tiësto om hem persoonlijk een lintje te overhandigen! Tiësto werd benoemd tot “Officier in de Orde van Oranje Nassau� voor zijn uitzonderlijke culturele prestaties in binnen- en buitenland. De burgemeester noemde hem “de ongekroonde koning van de dancemuziek� en daar ben ik het, hoe kan het ook anders, helemaal mee eens!

Tiesto's 'Just be' - release partyHet zou een memorabele dag worden. Al vroeg om 11 uur ’s morgens zou een speciale Tiësto trein met vele gelukkigen en natuurlijk de pers vanaf Breda naar Amsterdam denderen en op een drietal plaatsen (Eindhoven, Utrecht en Amsterdam) een verassingsoptreden geven. De hele dag was dit spektakel al op de radio te volgen. De voorpret was al heel erg lekker en ‘it was not over yet’!

Vol verwachting reden wij die avond naar de Heineken Muziek Hal. Ik realiseerde mij ineens dat na die fantastische Tiësto in Concert in het Gelredome, het moeilijk werd om dit te overtreffen. Maar tegelijkertijd vroeg ik mij af, of dit ook daadwerkelijk nodig was. Voor mij in ieder geval niet. Ik verheugde mij op een lekker Tiësto feestje en was zeer benieuwd op welke wijze Tijs de mooie afzonderlijke nummers van zijn nieuwe cd, Just be, vanavond in zijn set ten gehore zou geven.

Tiesto's 'Just be' - release partyDaar aangekomen was de zaal al aardig gevuld en klonk de muziek van Ton TB ons ook zeer bekoorlijk in de oren. Aan het enthousiasme van het publiek te zien waren er meer die daar zo over dachten. We drongen ons door de menigte naar voren toe en gelukkig was daar ruimte genoeg om ons te bewegen en te dansen. Alleen vond ik het erg jammer dat die DJ booth altijd zo hoog en massaal is. Zeker als de DJ net zo een lengte heeft als ik, zie je alleen maar een klein kruintje erboven uitsteken. Eeuwig zonde vind ik dat!! Maar goed dat is mijn persoonlijke mening en daar klaag ik wel vaker over. Wel als je wat meer naar achteren ging staan had je een beter overzicht, maar ja dan die lange knullen voor me, dan zie ik al helemaal niets! Het bemoeilijkt ook nog ’s het schieten van de nodige plaatjes.

Tiesto's 'Just be' - release partyGelukkig had ik tegen de tijd dat Tiësto op kwam een beter plekje ontdekt en wel aan de zijkanten van het podium waar er enkele verhogingen waren. Ja dat was beter vertoeven. Het vuurwerk spatte letterlijk en figuurlijk van de DJ booth af toen Tiësto zijn opwachting achter de DJ booth maakte! Het eerste nummer Forever Today, weerklonk door de zaal. Goh, wat een mooi nummer vind ik dat, één van mijn favorieten van deze CD en zeker die heftige mix die Tiësto er aan het einde van zijn set van maakte toen hij het voor de tweede keer draaide. Fantastisch, kippenvel kreeg ik er van. Het geluid van de Heineken Muziek Hal is ook overal erg mooi en zuiver en dat is dan wel weer een voordeel, want verder vind ik de zaal zelf nogal sfeerloos, zeker als je het vergelijkt met het de entourage (én de DJ booth!!) tijdens het TIC in het Gelredome. De sfeer werd deze avond in de HMH door het enthousiaste publiek en de DJ’s wel ingebracht!

Ook heb ik genoten van de heerlijke trancy set die Tiësto die avond neerzette. Een heerlijke combinatie van echte trance, die langzaam opbouwde tot wat heftiger en dan naar een climax toe. Er zijn zulke mooie nummers voorbijgekomen en niet alleen van zijn nieuwe album, maar ook andere oude bekenden nummers, die je hart sneller deden kloppen. De Paul Oakenfold remix van Underworld’s Born Slippy was er zo ééntje!! Man, man, man wat ging het publiek uit zijn dak!

Tiesto's 'Just be' - release partyNog zo een streling voor het oor, en een lust voor het oog, was het live optreden van de Nederlandse zangers Esmee Bor Stotijn! Wat een zuiver en hemels stemgeluid! Daar kunnen haar collega’s en voorgangsters bij TIC nog een voorbeeld aan nemen. Dit was echt haar en haarzuiver! Met recht een talent die Esmee! En weer zo’n mooi nummer dat “Sweet Misery�.

Alle mooie nummers van “Just be� zijn die avond de revue gepasseerd. Ik vind ze één voor één juweeltjes. Tiësto heeft weer hele bijzondere muziek gemaakt en voor mij opnieuw bewezen een echte musicus te zijn. Tiesto's 'Just be' - Cor en LizaHij stond die avond ook zelf weer te stralen en te genieten achter de DJ booth tijdens het draaien. Aan Cor Fijneman was die avond de zware taak gegeven om na dit spektakel van Tiësto het publiek te blijven bekoren en vast te houden tot het eind. Alleen de échte partygangers zijn trouw gebleven. Zo bleek na de set van Tijs, dat velen alleen voor hem gekomen waren en gelijk met hem ook de zaal verlieten. Jammer, ze weten niet wat ze gemist hebben! Een topper van de bovenste plank die Cor Fijneman!

Tiesto's 'Just be' - release partyDit was zeker een zeer geslaagd feestje. Ook al is de HMH dan een ongezellige zaal, de vlotte doorgang bij de ingangen en de gratis toiletten zijn weer grote pluspunten. En ja het geluid is er fantastisch, zoals “Nyana� daar klonk, is niet te omschrijven, dat moet je gevoeld hebben. Per slot van rekening draait het immers daarom; the feeling with the Music en de DJ die ons iedere keer weer in vervoering brengt.

Tijs bedankt, je hebt het um weer geflikt jongen!! Proficiat!

Partygreetzzzz

Liza de Diva

Share/Save/Bookmark