Home Redactie Partyreports Sasha Involver Album Tour @ The Powerzone, Amsterdam
Sasha Involver Album Tour @ The Powerzone, Amsterdam
Partyreports
Het heeft even geduurd maar Jai, een van de grondleggers van onze huidige night life reports, is weer terug in het land na een intensieve studieperiode in Londen en dat laat hij meteen weer blijken. Jai is het weekend bij Sasha geweest en laat ons meegenieten van zijn belevenis in de Amsterdamse Powerzone. Lees gauw verder hoe Sasha, Sander Kleinenberg, Matthew DeKay en Stef Vrolijk hun crowd een wereldnacht voorschotelen.

Sasha Involver Album Tour @ The Powerzone, Amsterdam
DJ’s: Sasha, Sander Kleinenberg, Matthew DeKay & Stef Vrolijk

Ik krijg al een goed gevoel van binnen als ik de woorden hierboven zie staan. Wat een gaaf feest was het weer.

De laatste keer dat ik en de rest van progressive-minnend Nederland de eer had om Sasha te mogen horen draaien was op EVERYBODY in December in het Paard van Troje. Dat was werkelijk een fenomenale avond, nu was de line-up bijna hetzelfde als toen; Matthew DeKay was ditmaal te gast, naast de organisatoren van EVERYBODY Kleinenberg en Stef en eregast Sasha natuurlijk. Sasha was op bezoek in het kader van zijn tour voor zijn nieuwe album ‘Involver’, dat volgende maand in Nederland uitkomt op het prestigieuze Global Underground label. Op dit album zal een aantal eigen producties van Sasha zelf te horen zijn naast talloze remixen van zijn hand. Bij het maken van het album heeft hij de hulp ingeroepen van een aantal van zijn vrienden en collega’s in DJ-land. Veel mensen waren dus betrokken bij het album, vandaar de naam ‘Involver’.

Het was dus een feest als onderdeel van zijn tour maar ook een EVERYBODY tegelijk. Na een aantal zeer geslaagde edities in het Paard van Troje vond EVERYBODY in April plaats in de Off_Corso in Rotterdam. Nu was de Powerzone in Amsterdam uitgekozen als locatie. Voor mij een volstrekt onbekende locatie, maar des te interessanter. Ik had verschillende verhalen gehoord over de tent; de een zei dat het superleuk was, de ander was niet echt te spreken over het publiek en noemde het liever de ‘Pauperzone’. Ik had wel even op de site gekeken, die zag er in ieder geval goed uit. De verwachtingen waren hoog, maar stiekem wist ik dat aan de verwachtingen wel weer voldaan zou worden.

Gelukkig waren we met de auto gekomen, want de club ligt zo afgelegen als maar zijn kan, midden op een industrieterrein naast de Gamma. De rij ging lekker vlot, het was zo te zien binnen al redelijk druk aan het worden. Om 1 uur waren we binnen. Sander Kleinenberg was al twee uurtjes bezig in de grote zaal beneden. Het klonk erg goed, we konden het laatste kwartiertje van hem meepakken. Als laatste plaat draaide hij de openingsplaat van zijn Essential Mix tijdens de Miami Music Winter Conference. Wat een geile plaat, met lekkere Turkse invloeden. Om kwart over een klonken uit Sander’s mond de woorden waar we op gewacht hadden: ‘Ladies and Gentlemen, DJ Sasha!’
Sasha’s eerste plaat was gelijk aan zijn openingsplaat in December in het Paard, een verdomd lekkere melodieuze plaat. Hoewel het publiek naar mijn idee niet geweldig was, had het merendeel er wel goed zin in. Er waren zo te zien toch wel wat liefhebbers afgereisd voor deze DJ.

Sasha had een set van maar liefst 4 uur te gaan, dus moest het wel goed opbouwen. Het eerste uurtje was vrij ingewikkeld met veel breaks. Hoewel het moeilijk inkomen was, bleef het toch wel lekker klinken. Ik was ondertussen razend benieuwd naar Matthew DeKay die in de kleine zaal stond te draaien. Deze zaal was inmiddels netjes gevuld. We zouden even een kwartiertje gaan kijken, om zo min mogelijk van Sasha te hoeven missen. Dat werd dus drie kwartier; wat draaide die gozer goed, zeg, niet normaal meer. In de eerste plaats een hele aardige uitstraling, keek veel het publiek in en lette goed op hun reacties op de muziek. Wanneer hij een nieuwe plaat erin mixte die beviel, moest hij ook elke weer glimlachen. Hij deed zijn best het publiek het naar zijn zin te maken. Zeker een DJ die ik in de gaten ga houden.

Terug naar de Welsh grootmeester van de progressive. Hij is vannacht echt lekker bezig. Rond kwart voor vier wordt het alleen maar leuker, en dit doet me terugdenken aan EVERYBODY in Het Paard afgelopen December: Sasha en Sander gaan back2back draaien. Die twee zijn voor mij echt een succesformule: Kleinenberg geeft telkens de aanzet, en Sasha hakt erin met een diepe progressive plaat. Keer op keer. Ze zijn een genot om naar te luisteren en een kijkje van dichtbij leert dat ze het met z’n tweeen meer dan naar hun zin hebben in de DJ-booth.

Het laatste uurtje is gewoon super, het feest zou doorgaan tot 5 uur, maar het loopt gelukkig uit tot iets voor half zes. De eer van de laatste plaat (ik zeg wel plaat, maar de hele avond is voorzover ik kon zien alleen met CD’s gemixt) opzetten is aan Sasha en het is geen kleintje: zijn eigen remix van U.N.K.L.E- In a state. Excuse my French: echt een Harde-Pik-Plaat.

Een super afsluiting van een geweldige avond met snel en vriendelijk barpersoneel, gratis garderobe en toiletten, goede vrienden maar bovenal heerlijke muziek.

EVERYBODY ROCKS

Jai

Share/Save/Bookmark