Home Redactie Partyreports De nacht van Dancelinx
De nacht van Dancelinx
Partyreports

De nacht voor Hemelvaart 2004 was er eentje voor velen die ze niet zo snel zouden vergeten. Een van Nederlands grootste dance portals, Dancelinx vierde haar driejarig bestaan en dat deden ze echt in stijl. Met het entourage van de Lexion en een line up waarvan menig party organiser zijn vingers zou aflikken ging DLX met al haar leden en genodigden waardig de nacht in.

Rond de klok van twaalven kwamen Rick en ik het terrein van de Lexion oprijden. We keken even vluchtig om ons heen en ontdekten dat het nog niet erg druk was. We maakten ons daar niet echt druk om want we wisten dat een hele hoop vrienden en bekenden al reeds binnen waren. Het duurde ongeveer een minuut of vijf voordat we de rij, de portiers en de kassa doorlopen hadden. Bij de kassa werd ik overigens heel vriendelijk begroet door Kemal, de grote baas van Dancelinx. Leuk wel, want ik had hem nog nooit ontmoet.

Bij het binnenlopen van de zaal werden we aan alle kanten aan ons shirt getrokken en duurde het wel zeker een minuut of tien voordat we het middelpunt van de dansvloer bereikt hadden. Erg leuk om zoveel oude maar vooral ook nieuwe bekenden te zien. Leuk om door wildvreemden aangesproken te worden die je dan bij je nickname noemen. Ja, echt heel leuk.

Het eerste uur was het trouwens een komen en gaan van gezichten. De muziek sprak me nog niet echt aan dus ik hoopte dat de deuren naar de andere zalen gauw open zouden gaan. Ik moest nog ongeveer een uur wachten voordat ik me naar de Hard Dance zaal zou kunnen begeven.

Terwijl MC Marxman zijn main stage als geen ander ‘hoste’ werd het in de zaal steeds drukker. De sfeer zat er al behoorlijk in en iedereen had het echt naar hun zin. Er hing een heerlijk gezellige sfeer. Kan ook niet anders want het was een feest voor en door vrienden.

De klok sloeg een uur en vanuit mijn ooghoek zag ik dat de deuren naar de andere zalen open waren gegaan. Eindelijk, dacht ik en nu kunnen we dus echt even tekeer gaan. Ik wist niet precies in welke zaal mijn HQ helden zouden spelen en het was ook nergens aangegeven. Dan maar even vragen. Bleek dat de eerste de beste zaal die ik in liep de decks al bemand waren door Danny D. Mooi ik zat op mijn plaats van bestemming.

Al was de muziek van Danny D beter dan in de grote zaal toch kon zijn set me niet echt boeien. Ik ben toen maar even gaan rondlopen, iets wat ik anders nooit doe. Gelukkig is de Lex echt zo’n club waar je lekker je ei kwijt kunt als je even aan de wandel wilt. Ik liep even naar de kleine zaal achter de Hard Dance zaal en kwam er tot mijn verbazing alleen maar een handjevol mensen tegen. Het leek er dus op dat het gros van de Dancelinx members hun voorkeuren had laten vallen op de Trance en Techno sounds van de Main Hall en de Hard Dance zaal. Ook toen ik even naar boven ging waar de Black Hole artists hun kunnen lieten zien zag ik dat daar – al dan wel drukker dan in het kleinste zaaltje – de mensen ook wegbleven. Goed het feest zou dus, geheel naar verwachting afspelen in de Main Hall en de Hard Dance zaal.

Ondertussen was Fausto in zijn geheel eigen stijl in de Hard Dance zaal aan het tekeer gaan. Wat is dat toch een entertainer en het blijft gewoon een genot om naar te kijken. Jammer dat het geluid niet zo goed meewerkte in zijn zaal. Nu moet ik je eerlijkheidshalve zeggen dat ik het grootste deel van zijn set niet meer heb meegekregen en dat had wel een paar verschillende redenen. Een meisje met wie ik was, had zich moeten melden in de EHBO en dat vond ik gewoon erg sneu voor haar en het geluid was gewoon niet naar mijn zin. Om het vriendinnetje ook de nodige rust te gunnen ben ik ook een paar keer de grote zaal in geweest om te kijken hoe Montana het ervan af bracht. DJ Montana, de eerste keer dat ik hem zag was met Impulz toen hij daar het feest afsloot. Geweldig gewoon. Ook vannacht was hij weer lekker op dreef en liet hij zich weer eens van zijn beste kant zien. Een superset gewoon.

Ik moet zeggen dat de tijd echt aan me omgevlogen is. Natuurlijk komt dat grotendeels door mijn acties buiten de dansvloer, zoals ruim een uur bij de EHBO zitten enzo. Dus voordat ik het vrijwel in de gaten had, had DJ JP de plaats van Fausto ingenomen. Wat heeft die man toch altijd van die heerlijke platen bij zich. Ook zijn eigen nieuwe productie ‘Groove Beats’ kwam natuurlijk voorbij. Super gewoon. Tijdens zijn set kwam het zieke meisje terug de vloer op dus we konden weer een beetje normaal ademen. Volgende keer beter eten meid.

Het was een vreemde maar zeker geslaagde nacht voor me geweest. Rond de klok van half vijf zijn Rick en ik weer richting Den Haag gereden. De hele weg hebben we de nacht nog eens de revue laten passeren en zijn tot de conclusie gekomen dat Dancelinx gewoon een superfeest had georganiseerd. Kemal bedankt jongen en tot het volgende feest!

JFK

Share/Save/Bookmark