Home Redactie Partyreports Top Hard Trance in de Haagse ASTA
Top Hard Trance in de Haagse ASTA
Partyreports

Terugkijkend op de afgelopen zaterdag kan ik met een gerust hart zeggen dat het weer top vertoeven was in de Haagse ASTA. De club aan het Spui had weer eens een geweldige line up voor haar bezoekers gerealiseerd met de Hongaarse DJ Chane 54, Astrid en Misja Helsloot.

AstaTerugkijkend op de afgelopen zaterdag kan ik met een gerust hart zeggen dat het weer top vertoeven was in de Haagse ASTA. De club aan het Spui had weer eens een geweldige line up voor haar bezoekers gerealiseerd met de Hongaarse DJ Chane 54, Astrid en Misja Helsloot. Het was nog wel even onduidelijk hoe de programmering precies in elkaar zat maar dat mocht de pret niet drukken want alle drie staan bekend om hun voorliefde voor de hardere trance versie. Vooral het feit dat Misja op het programma stond was voor mij toch een extra reden want de keren dat ik hem heb zien draaien verraste hij me ontzettend met zijn techniek, platenkeuze en zijn bekwaamheid om een hele zaal helemaal plat te krijgen.

We kwamen rond de klok van twaalven binnen en het viel ons meteen op dat Den Haag bij uitstek een late starter is wat parties betreft. Jammer want we kunnen zoveel langer lol hebben als we gewoon wat vroeger van huis weggingen. Of zie ik dat weer verkeerd. We kwamen tegelijk binnen met Paul T. die vannacht weer de rol van Host op zich had genomen. Een ASTA feest zonder Paul T is een incompleet feest, zeg ik altijd maar. Zoals ik al zei was het nog erg rustig in de grote zaal van de club. Het beetje volk dat er was stond zoals gewoonlijk rond de bar of was te vinden in de lobby op de eerste verdieping. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten op de rest van het publiek want rond de klok van een begon het al aardig vol te lopen.

Bij onze binnenkomst werden we verrast door de snoeiharde beats die uit de speakers knalden. Dit leek veel meer op hard dance dan op hard trance. Het klonk ook niet echt zuiver. Overstuurde bassen en resonerende trillingen verstoorden het zo anders zuivere geluid in de Club. Gelukkig dat Paul T. binnenkwam en de boel weer even op orde bracht want dit was echt niet normaal. [Bizar, dat de geluidsmensen of de DJ zelf het niet eens in de gaten had?] Achter de decks stond overigens DJ Chane 54, die helemaal uit Hongarije was komen overvliegen. Zijn sound – hoe lekker die ook was – was wel een beetje te hard. Zeker ook gezien het feit dat er nog twee andere DJ’s op het programma stonden. Daar komt weinig opbouwen van, bedacht ik me. Zijn set klonk wel lekker in de oren, qua stijl dan. Hard Trance met hier en daar een beetje techno. Wel lekker maar ik denk dat velen gedacht zullen hebben dat het wat vroeg was voor een dergelijke set.

Mijn eerdere vrees dat er weinig opbouw zou zijn die avond kwam dan ook uit. Ik weet niet wat er besproken is tussen de beide DJ’s maar bij de laatste paar nummers van DJ Chane bespeurde ik al wat afbouw effecten.

Rond twee uur nam Misja Helsloot plaats achter de wheels of steel en vanaf dat moment voelde ik een soort zucht van opluchting door de zaal gaan. Het was duidelijk, de eerste DJ was niet echt in de smaak gevallen. Afgekondigd door Paul T. nam DJ Chane 54 een twijfelend applaus in ontvangst. Met de aankondiging van Misja gingen we een herkansing in. En wat voor een herkansing! In een woord super! Misja nam ons mee op een trip die we van hem altijd verwachten. Een super trance en hard trance set gevuld met de nodige cross overs naar techno en een vleugje tech house. Vind het altijd weer een genot om naar Misja te kijken. De manier waarop hij met het publiek communiceert is gewoon ‘catchy’. Met veel enthousiasme zweept hij het publiek op en het publiek reageert altijd op dezelfde enthousiaste manier. Je kan niet anders – het is gewoon aanstekelijk. Misja’s set was heerlijk opgebouwd en toen Paul T de volgende DJ aankondigde was ik ook duidelijk teleurgesteld dat de tijd zo snel was gegaan. Van mij mocht hij tot het einde doorspelen.

Niet te lang getreurd want na Misja zou Astrid de taak op zich nemen om de avond knallend af te sluiten. Ik hoopte [en met mij de rest van de zaal] dat ze Misja waardig zou opvolgen. Gelukkig deed ze dat. Astrid ging in dezelfde stijl verder waar Misja mee eindigde. Op haar eigen, heerlijke manier bespeelde ze het publiek. Lekker op beats meespringen, lekker meezwaaien en natuurlijk die overduidelijke glimlach op haar gezicht. Heerlijk om haar weer aan het werk gezien te hebben. De laatste keer dat ik haar zag was maanden terug in de XL. Haar set was meer trancy dan dat van Misja, dus voor de zwevers onder ons een perfect einde van een toch weer heerlijke top avond.

Ook al was het niet echt druk in de ASTA, het is toch een soort van honk geworden waar je veel oude en nieuwe bekenden ziet [leuk dat ik je weer tegenkwam Samantha] maar ook veel nieuwe mensen blijft tegen komen. Binnenkort het eenjarig bestaan van de ASTA. Ben reuze benieuwd hoe dat zou gaan. Paul T. sloot de nacht af met nog een paar aankondigingen en zijn gebruikelijke see ya!

Met een heerlijk zweverig gevoel liep ik terug naar huis, even chillen en dan lekker naar bed.

Greetz,

JFK

Meer informatie over ASTA is te vinden op haar website: www.asta.nl

Share/Save/Bookmark