Home Redactie Partyreports Planet Joy - Freedom Party
Planet Joy - Freedom Party
Partyreports

Love, Peace and Harmony. Dat is uitstraling die de organisatie van de Planet Joy zijn parties wil meegeven. Het is niet zomaar een overgebleven ouwe hippiekreet, nee het draagt een boodschap in zich en heeft ook zijn weerslag op de sfeer van deze parties. Iedere keer slaagt de organisatie erin om een bijzonder feest neer te zetten. Zo kreeg ook deze editie een speciale betekenis mee die de bezoeker tot nadenken zou prikkelen.

Logo Planet JoyLove, Peace and Harmony. Dat is uitstraling die de organisatie van de Planet Joy zijn parties wil meegeven. Het is niet zomaar een overgebleven ouwe hippiekreet, nee het draagt een boodschap in zich en heeft ook zijn weerslag op de sfeer van deze parties. Iedere keer slaagt de organisatie erin om een bijzonder feest neer te zetten. Zo kreeg ook deze editie een speciale betekenis mee die de bezoeker tot nadenken zou prikkelen. “Freedom� zo prijkt er in gouden letters op de stijlvolle flyer. Wie kan een dergelijke uitnodiging om zijn vrijheid te komen vieren nou weigeren vraag ik me af? Nou, wij in ieder geval niet! En gelukkig velen gelijkgestemden met ons. Het was een waarlijk genoeglijk samenkomen daar in Organza afgelopen vrijdag. Terecht a Planet of Joy!

Maar laat ik even bij het begin beginnen. Dat begin begon rijkelijk laat op die bewuste vrijdagavond. Toen manlief na een autorit, meteen vanuit zijn werk, van zuid naar noord en vice versa, uiteindelijk weer in Breda terugkeerde was het al half elf. En, had hij nog steeds geen hap gegeten. Ja, het vaderschap kan en wil je niet zomaar aan je voorbij laten gaan, maar het heeft soms heel wat voeten in de aarde. In ons geval heel wat kilometers op de teller, voordat vaders al zijn meiden, uit alle hoeken van Nederland, weer veilig thuis had gebracht.

Planet Joy - Freedom PartyMaar goed, meneer liep even onder de douche door, ruilde het driedelig grijs voor een zwart met neon partyoutfit en stilde zijn ergste honger met een hapje uit de magnetron. Na een krap uurtje zat meneer weer op zijn nog warme stoel, achter het stuur. Hij was er helemaal klaar voor, het feest kon beginnen! Nou ja, eerst nog een uurtje rijden, naar waar hij vandaag al twee keer langs was gereden. Oké, nu genoeg daarover, maar ik wilde dit toch even kwijt. Ik heb een kanjer van een echtgenoot dat blijkt steeds weer!

De Organza. Het is zo een leuk plekje. We komen er geregeld en toch iedere keer presteren wij het om verkeerd te rijden. Shit, we waren er al weer voorbij gereden. De kleine weg door de bomen die ons naar, de in het niemandsland liggende uitgebouwde boerenvilla zou brengen. Planet Joy - Freedom PartyDe parkeerplaats stond al aardig vol. Gedempte geluiden kwamen af en toe met een vlaag wind mee naar buiten. Het klonk lekker. Zoals vaak als ik naar een feestje ga, waar ik heel erg zin in heb, heb ik last van kriebels in mijn buik. Heerlijk dat opgewonden verwachtingsvolle gevoel. Grappig ook dat ik daar, op mijn leeftijd, nog steeds last van heb. “Je bent lief, mijn hondje �zegt mijn echtgenoot en slaat zijn armen om me heen. Ik sta te bibberen van de kou, omdat ik altijd mijn jas in de auto achter laat. Heb zo een hekel aan die rijen bij de garderobes op feesten. Binnengekomen blijkt dit onterecht en kunnen we na een warm welkom van één van de organisatoren meteen de zaal in. Er valt een soort deken over mij heen. Een deken van warmte, geluid, licht en vriendelijkheid. De eerste kussen en welkomstklanken heb ik inmiddels al in ontvangst genomen en met een blij gevoel loop ik de zaal door. Hele leuke gezellige mensen overal, mooi gekleed, lekker dansen, babbelen en vertoeven met een drankje op een van de gezellige bankjes in de hoeken van de sfeervolle zaal.

Planet Joy - Freedom PartyDe eerste DJ, de jonge veelbelovende Sven S. hebben we al gemist. Om ons heen horen we over hem waarderende geluiden dat die lekker gedraaid heeft. Ik neem dit gelijk van ze aan. Hier lopen ervaren partygangers rond en zij kunnen het weten. Veel bekende gezichten en dat verhoogt meestal ook de feestvreugde. Het feest kon eigenlijk al niet meer stuk. Vooral omdat Halogen, één van onze favoriete DJ’s achter de draaitafels een wereldset stond weg te geven. Tjonge, jonge wat heeft deze jongen ons verrast met lekkere, opzwepende, stevige trance en techno-achtige, zwoele, up-tempo plaatjes. Zo heel anders dan wat hij gewoonlijk draait wat meer in de diep en donkere progressive hoek ligt. Iets wat wij beiden ook zeer ernstig waarderen en wat hem in onze persoonlijke top tien heeft doen belanden. Maar wat die nu allemaal uit zijn platenkoffer haalde was werkelijk van een heel andere stijl en ook heel subliem. Nog nooit zo’n set van hem gehoord. Het was heel erg vreemd, voor zijn doen dan, maar o zo lekker! Halogen had er zelf ook duidelijk erg zin in en stond achter de decks te springen en te glimmen. Kijk en dat hebben wij nog nooit zo aanschouwd bij hem. Tja, bij diep donker en duister progressive kijk je niet zo vrolijk hoor, Hans! Kan niet anders zeggen dan dat Halogen ons van begin tot het eind heeft gepakt en geboeid. Deze DJ is zo veelzijdig en boeiend, die zou werkelijk hele zalen plat kunnen draaien en zijn naam zou niet misstaan en terecht in het rijtje der groten passen. Maar goed dat is onze bescheiden persoonlijke mening.

Planet Joy - Freedom PartyWat DJ Frido met Halogen gemeen heeft is ook die bescheidenheid, maar o wat zijn het beesten achter de draaitafels! DJ Frido heeft mij, bij zijn allereerste keer dat ik hem hoorde, 3 jaar geleden, al gelijk voor zich gewonnen en wel om het feit dat hij een aantal van mijn all time favorites draaide. Frido kan bij mij dus ook niet meer stuk. In navolging van Halogen zette ook hij een sterke harde trance set neer, maar meer afgewisseld met zweverige trance breaks. Heerlijk om op te dansen en bij weg te dromen. Zag ik verschillende bezoekers met hun ogen dicht op de dansvloer staan zweven, daar tussendoor stonden andere partyliefhebbers, weer te springen met hun armen in de lucht. Ja iedereen had het hier erg naar zijn zin en bouwde een feestje. Dit alles tezamen maakte dat de sfeer steeds sterker en hechter werd. Je voelde je helemaal opgenomen door de muziek en de sfeer die er heerste. Met recht Love, Peace en Harmony!

Planet Joy - Freedom PartyHeerlijk verkoelend waren ook de waterijsjes die werden getrakteerd en verrukkelijk de fruitspiesen. Mijn complimenten voor Adinde, werkelijk een zeer charmante en goede gastvrouw!

Ook de draaikunsten van DJ Triple M verdient complimenten. Zijn opzwepende zeer trancy set sloot zo goed aan bij zijn beiden voorgangers, dat het leek alsof ze altijd al als trio de draaitafels betoverden. Deze Freedom party was dan ook de beste Planet Joy die ik meegemaakt had en om mij heen hoorde ik meer van deze geluiden. Maar ik vertelde het al eerder. Hier liepen de echte partyliefhebbers en kenners rond. Ik geef ze allemaal gelijk. Het was een fantastisch feest. Zonder uitzondering hebben alle DJ’s werelds gedraaid. Het spatte van de DJ- booth af. Zo ook Da Silva die als MC dit allemaal zijn eigen kleur meegaf. Top!

Planet Joy - Freedom PartyAlle ingrediënten voor een geslaagd feest waren vanavond aanwezig, Planet Joy, bedankt!

Zal een harde dobber worden om deze editie te gaan overtreffen.

Partygreetzzzz,

Liza de Diva

Meer foto’s zijn te zien op de site van www.housemama.net

Meer info over Planet Joy op www.planet-joy.nl of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Share/Save/Bookmark