Home Redactie Partyreports I love hardhouse – koninginnedag 2004
I love hardhouse – koninginnedag 2004
Partyreports

De straten van onze hoofdstad waren al helemaal in het Koninklijke Oranje en iedereen had het zo te zien ook zeer naar z'n zin. Het werd steeds drukker in de stad. Straten werden steeds moeilijker begaanbaar en ook de grachten puilden uit van de boten. Overal feestende mensen om ons heen, echt wel lachen.

Na een goed geslaagde koninginnenacht bij de Session Underground party van DJ Hank, No Fear en DJ Higgins zat ik heel even in twijfel of ik met Koninginnedag wel naar Amsterdsam moest gaan of niet. Toen ik uit het raam keek namen mijn twijfels eigenlijk alleen maar toe. Zo zonnig was het niet en met 60% kans op regen nam mijn feestlust alleen maar verder af. Toch maar de stoute gymschoenen aangetrokken en rond een uur of tien bevond ik me alweer in de auto. Even een paar vrienden ophalen en dan linea recta naar Amsterdam.

In Amsterdam de auto geparkeerd bij het huis van weer een andere vriend en ben heel snel naar Beursstraat gelopen waar het I Love HardHouse Feest zou worden gehouden. De straten van onze hoofdstad waren al helemaal in het Koninklijke Oranje en iedereen had het zo te zien ook zeer naar z’n zin. Het werd steeds drukker in de stad. Straten werden steeds moeilijker begaanbaar en ook de grachten puilden uit van de boten. Overal feestende mensen om ons heen, echt wel lachen. Ook de weergoden waren ons goedgezind en een zeer vrolijk zonnetje lachte ons vriendelijk toe. De temperatuur steeg die dag tot over de twintig graden, dus zonnebrand was geen overbodige luxe.

Toen we in de buurt van de plek van bestemming aankwamen hoorden we van al dat JP er heel veel zin in had. In de eerste instantie had ik eigenlijk helemaal niet verwacht dat ze Harddance zouden draaien op dat vroege tijdstip maar gelukkig zat ik er wat dat betreft flink naast. Het was al lekker druk voor zijn podiumpje en de stemming zat er goed in. Wat is het toch altijd weer leuk om van die buitenfeesten bij te wonen. JP draaide een lekkere set en eindigde met zijn nieuwe productie “Dark by Design�, wat een wereldnummer. JP zou een hele drukke dag hebben met gigs o.m. in Dordrecht en Nijmegen. Daar had ik eigenlijk ook wel bij willen zijn. Maar goed, je kan immers niet overal tegelijk zijn.

Na JP was het de beurt aan Scott Mac, die een tandje lager ging maar zeker niet onaardig voor de dag kwam. Lekker. Toch moesten we de scene even verlaten want een aantal vrienden wachtten op ons bij het Rembrandtplein waar een groot ID&T feest aan de gang was. Halverwege het Rokin kwamen ze ons al tegemoet want bij het ID&T feest was er geen doorkomen aan. Dus we gingen weer terug naar het feest van Danny D. en de zijne waar we het grootste deel van de dag hebben doorgebracht.

Terwijl de temperatuur bleef stijgen stegen ook de gemoederen. Hier en daar zagen we helaas een paar opstootjes maar die werden door de crew heel erg gauw onderdrukt. Petje af dus voor de organisatie. Beursstraat vulde zich heel gauw met Harddance liefhebbers. Zeker 300 partygangers zorgden voor een heerlijk zonnig feest en we genoten tot en met de laatste DJ. We waren overigens die dag getuige van het eerste Nederlandse optreden van DJ Ed Karney. Ed, ook wel beter bekend als de Manager van Tom Harding zette een heerlijke trancy, harddance set neer. Je kon trouwens wel merken dat hij veel Tom Harding invloeden heeft want net zoals Tom schreeuwde en floot hij de crowd tegemoet. Tom Harding, die eigenlijk een B2B set met JP op zijn rooster had staan, had wegens een heel late set bij Lexion laten afweten. Hij wilde ook een beetje uitgerust zijn voor zijn trip naar Japan waar hij zou gaan touren.

Rond de klok van zevenen ben ik nog even bij DJ Luna wezen kijken. Wat kan die gozer knallen, zeg. Met een beetje dringen kwam ik dicht genoeg bij het podium. Jammer dat ik er zo weinig van heb meegekregen. Nog even een kijkje nemen bij de Regulierdwarsstraat waar het trouwens altijd wel groot feest is om vervolgens helemaal gesloopt naar huis terug te gaan.

Voordat we de rit naar Den Haag inzette nog even een hapje gedaan want ik moest weer even op krachten komen. Onderweg naar huis reden we een hemels spektakel tegemoet. Onweer verlichtte de nacht en toen we Den Haag binnenreden vielen de eerste druppels regen. Wat is dat toch lekker als je na zo’n superdag in je bed ligt en buiten tikt de regen….....

JFK

 

Share/Save/Bookmark