Home Redactie Partyreports The Freak & Friends kick ass
The Freak & Friends kick ass
Partyreports

Don Casa en JFK doen na lange afwezigheid een nachtje Lexion. Goed publiek, prettige entourage, leuke mensen en vooral hele puike DJ’s. Jochen die zorgt voor een perfecte start, Katana die het betere vuurwerk voor zijn rekening neemt en The Freak ons op een uitgebalanceerde set trakteert.

Don Casa: Het is precies 1 jaar en vier dagen geleden dat ik voet zet in het Zaanse Lexion. Ik weet het nog zo goed omdat ik op 20 april van het vorige jaar precies daar mijn huidige vriendinnetje Cindy heb ontmoet. Die dag was ook mijn eerste kennismaking met DJ The Freak en het toeval wil (of bestaat toeval niet..) dat Freek “The Freak� Fontein deze zaterdag zijn eigen Recover feestje heeft onder de naam The Freak & Friends. Het belooft een mooie nacht te worden want ook Jochen en Katana prijken op de affiche. Jochen ken ik vooral van zijn vooruitgesnelde reputatie maar ook van de laatste Crazyland en ben zeer onder de indruk geraakt van zijn performance. Katana ken ik al wat langer en wie hem volgt weet dat Katana in een bloedvorm verkeert. Tel daar de bijna 4 uurs set van The Freak bij op (een gevarieerde en kwalitatief hoogwaardige set gegarandeerd) en de keuze om dit weekend naar Zaanstad af te reizen is gemaakt.

Al vroeg ben ik binnen want ik wil niets missen. Het is de eerste keer dat ik, na de brand, de nieuw opgetrokken zaal betreed. Ik krijg al gelijk een prettig gevoel. Het licht is goed, de zaal niet al te groot en buiten de dansvloer, naast goed toegankelijke bars, allemaal gezellige zitjes. Wat ik bijzonder goed gekozen vind is dat rondom de dansvloer doeken hangen. Het scheidt de dansvloer (op een goede manier) af van de rest. Het resultaat is dat deze compactheid zorgt voor sfeer ook als het nog niet helemaal vol is. De ongedwongen sfeer in combinatie met de startende Jochen zorgen voor een goede binnenkomer. Ik sta direct op de dansvloer omdat de muziek mij hiertoe dwingt. Jochen geeft een lekkere startset. Gelukkig niet al te stevig want het vuurwerk moet nog komen en ook dan moeten de beentjes nog willen! Het aanwezige volk staat lekker mee warm te dansen.

JFK: Voor mij was om precies te zijn de heropening [met Tiësto] de laatste keer dat ik in de Lexion was geweest dus ook ik was wel benieuwd hoe het er nu aan toe gaat want bij de opening kan ik me eigenlijk alleen maar herinneren dat het super maar ook superdruk was.

Wij kwamen wat later binnen dan Don Casa en rond een uur of één werden we begroet door een uitbundige Don en aanhang. Wat me trouwens meteen opviel was wel dat het nog vrij rustig was in de zaal. Dit leek niet op de Lex waar ik laatst was. Maar goed daar maakte ik me geen zorgen over want een beetje dansruimte is altijd wel prettig. Toen wij binnenkwamen was het feest dus al in volle gang bezig. Katana achter de decks, een zingende MC achter de Mike en natuurlijk de danseressen boven op de blokken.

Katana zette een zet neer om je vingers bij af te likken. Ik heb echt van begin tot eind heerlijk staan dansen op zijn tracks. Helemaal goed. Een heerlijke mix van trance, hard trance met hier en daar zelfs een vleugje techno. Super gewoon. Ik heb helaas nog niet het privilege gehad om Katana vaak aan het werk te zien maar wat ik totnogtoe van hem heb gezien is altijd weer geweldig te noemen.

Wanneer we het over Freek moeten hebben dan kan alleen maar bevestigend met de Don meeknikken. We praten dan in superlatieven. Een goede gevarieerde set met een heerlijke opbouw. Freak ging verder waar Katana ophield. Nam een paar tracks de voet van het pedaal om vervolgens weer voluit te gaan. Heerlijk!

Don Casa: Samenvattend kan ik zeggen dat ik een geweldig feest heb gehad. Goed publiek, prettige entourage, leuke mensen en vooral hele puike DJ’s. Jochen die zorgt voor een perfecte start, Katana die het betere vuurwerk voor zijn rekening neemt en The Freak ons op een uitgebalanceerde set trakteert. Mijn absolute hoogtepunt van de nacht is het tot Dance gemixte nummer van The Rolling Stones “Painted Black�. Terugrijdend in de auto denk ik nog kort even na…. Ja, ik kom nog heel snel en nog heel graag eens terug in de Lexion!

Greetz

Don Casa en JFK

 

Share/Save/Bookmark