Home Redactie Partyreports Night Live Maastricht een Goddelijk avondje uit
Night Live Maastricht een Goddelijk avondje uit
Partyreports

Het gebeurt wel eens dat je op het goede moment op de goede plek bent. Dit overkwam mij dus dit afgelopen weekend. Ik had voor verandering alle vertrouwde ‘sites’ van de Randstad achter me gelaten om eens een weekend door te brengen in het zuiden van Limburg.

Het gebeurt wel eens dat je op het goede moment op de goede plek bent. Dit overkwam mij dus dit afgelopen weekend. Ik had voor verandering alle vertrouwde ‘sites’ van de Randstad achter me gelaten om eens een weekend door te brengen in het zuiden van Limburg. Nee, ik was niet één van de uitverkorene die een kaartje had weten te bemachtigen voor het “Sins in the Cave” feest. Ik zat wel in de buurt. Op steenworpafstand van de Maastrichtse grotten heb je langs de Maas een kerk staan die alle Goddelijke praktijken naast zich heeft neergelegd om de lokale bevolking te voorzien van de meest duivelse taferelen.

Night Live, zoals deze kerkelijke club tegenwoordig heet straalt alles uit wat je van een notoire club verwacht; een geweldige mix van heilige iconen, glas in lood ramen, Gotische booggewelven en natuurlijk in de katheder de moderne hogepriester – de DJ. Het heeft gewoon iets aparts om een oude kerk binnen te stappen waar je nu in plaats van kerkelijke psalmen de meest uiteenlopende Dance tracks op je afgegooid krijgt. Helemaal goed dus!

Rond de klok van half één kwam ik de club binnen en wat me meteen opviel was dat de controle op eventuele wapens en verdovende middelen vrijwel non-existing was. Ik zat dus echt in de provincie en kon gewoon doorlopen. Nog even gepraat met Ramses, één van de bedrijfsleiders want er scheen wat miscommunicatie te hebben plaatsgevonden ten aanzien van mijn komst maar gelukkig waren hij en Jean goedwillig en kon ik wat later vrijwel meteen doorlopen. Na het onvermijdelijke bezoekje aan de garderobe en de muntenkassa volgde uiteraard mijn ‘ontdekje-plekje-Kerkje’. Bij binnenkomst in de grote zaal voelde ik de stevige bassen al mijn trommelvliezen in dreunen. Het geluid is in ieder goed te noemen. Wat ik wel een beetje jammer vond was wel het feit dat er naar mijn mening iets te veel black light is gebruikt in de grote zaal. Het zou – naar mijn mening althans – mooier zijn geweest als dat juist niet het geval was want dan behoud je toch die duistere sferen die de club van buitenaf wel uitstraalde. Maar goed, mijn eerste indruk was in ieder geval super positief. Ik kan me voorstellen dat de dames en heren DJ’s van het hardere segment hier graag optreden want het sluit helemaal aan bij hun sound.

Deze avond voor mij helaas geen Hard House of Hard Style [dan had ik volgende week moeten komen want dan waren Fausto en Rossi van de partij]. Vanavond moest ik het doen met DJ Maze [weet niet of ik je naam goed schrijf] en DJ Ferry Corsten. Omdat ik de eerste DJ nog nooit heb horen draaien wist ik dus ook helemaal niet wat me te wachten stond. Nou, ik kan je vertellen dat ik helemaal super verrast werd door deze man. Zijn set bestond min of meer uit een mix van trance met club invloeden en wat breaks. Maar wat zijn set super uniek maakte was wel het feit dat hij het hele spul ondersteunde met zijn eigen viool. Absoluut mooie trancy zweefmomenten zelf op een elektrische viool gespeeld. In één woord WICKED! Met grote ogen volgde ik de DJ de meest mooie sounds uit de snaren strijken en geheel onbewust zweefde ik met hem mee. Bijna hemels gewoon. Vond het echt jammer dat ik zo laat pas in zijn set gearriveerd was want met het slaan van 1 uur moest hij zijn plek afstaan aan de volgende ‘preacher’ van de nacht.

Niemand minder dan Ferry Corsten zou plaatsnemen achter de kerkelijke [s]preekgestoelte. Wat kan je nog meer over Ferry zeggen zonder daarbij al te veel in herhaling te vallen? Ook al maakte Night Live deze nacht geen gebruik van een MC, je wist als kerkganger meteen dat er van voordrager gewisseld was. Vanaf Ferry’s eerste track gingen de BPS omhoog en werden de bassen harder en donkerder. Helemaal goed. Ferry zette gewoon een super trancy set neer die uiteraard veel voorzien was van veel eigen tracks. Heerlijk ook hoe hij altijd weer die interactie met het publiek zocht. Bij elke bekende track reageerde het publiek zoals het altijd en overal reageert, lekker armen in de lucht, klappen en fluiten. Helemaal goed!

Lang heb ik het die avond helaas niet volgehouden en nog voordat de afsluitende DJ zijn intrede had gedaan was ik al met stille trom vertrokken. Mijn algemene indruk van Club Night Live kan alleen maar uitgedrukt worden in superlatieven. Fantastische locatie – heb er geen andere woorden voor. Goed betaalbaar, entree voor dit feest aan de deur was slechts €12,50. Publiek was deze avond heel erg gemixt qua leeftijd en stijl. Jeans en sneakers worden toegelaten dus ik voelde me nogal ‘over dressed’. Verder is het bar personeel vriendelijk, opgeruimd en bij de drie grote bars veelvoudig aanwezig. De sfeer was gewoon goed te noemen en ik had in ieder geval de indruk dat de mensen het allemaal wel naar hun zin hadden. Anyway, ik had een geweldige avond die zeker voor herhaling vatbaar was.

JFK

 

Share/Save/Bookmark