Home Redactie Partyreports Miss Monica breekt de ASTA af
Miss Monica breekt de ASTA af
Partyreports

Afgelopen zondag, 1ste paasdag, bezochten maar liefst 2 reporters van DanceVenue de Asta (Spangen en JFK). DJ Menno en Miss Monica hielden de booth bezet in zaal 1, terwijl DJ Roog zijn kunstje deed in zaal 2.

AstaOok al is ze al weer een tijdje terug in de scene, het was zondag pas mijn eerste keer dat ik de kans heb gehad om Miss Monica weer te zien optreden. Het mooie was wel het feit dat ik een keertje niet het hele land hoefde door te crossen om een van mijn all time favoriete DJ’s te zien. Nee, ik kon gewoon in Den Haag blijven.

Zoals gewoonlijk was het verzamelen weer bij vriend Rikoos thuis. Daar aangekomen wachtte mij nog een verrassing want Spangen en DJ Sunshine hadden hun geliefde Las Palmas ingeruild voor een avondje ASTA en dat moet natuurlijk wel even in de boeken vermeld worden.

Spangen: Verandering van spijs doet eten, JFK en aangezien mijn visum voor Amsterdam niet was gelukt ;) ben ik op jullie aanraden maar meegegaan naar de ASTA. Dus de stoute dansschoenen aangetrokken en afgezakt naar het Haagse. Het was voor mij de eerste keer sinds de opening dat ik terug was in de ASTA en het eerste wat mij opviel was wat je ‘mind’ toch vreemde dingen met je kan doen. Naar mijn idee was de ASTA van ‘vroegah’ veel groter, waarschijnlijk omdat de ASTA toen toch dé club was en daar baalde iedereen van dat die dicht ging dat je dat toch heb zitten idealiseren.

Rond een uur of half een liepen we de ASTA binnen en daar troffen we nog een vrijwel lege zaal aan. Tenminste de dansvloer was zo goed als verlaten. Het lijkt wel of de clubbers in Den Haag altijd een beetje schroom hebben om als eerste de dansvloer te betreden. Terwijl in de grote zaal DJ Menno en Miss Monica de booth bezet hielden, stond boven in ASTA 2 DJ Roog achter de decks. [Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik helaas niet boven ben wezen kijken omdat het beneden gewoon te goed was om de vloer te verlaten.]

Menno had in mijn ogen een lekkere set neergezet, lekker opgebouwd met heerlijke club, tech house en techno tracks. Terwijl het in de zaal steeds voller werd kwam ook Menno meer op dreef. Hij zocht gelukkig ook steeds meer contact met het publiek en dat doet de zaal ook goed. De sfeer hing er goed in en Menno plaveide de weg voor Monica waar iedereen natuurlijke met smart op wachtte. Paul T. was er weer om de af- en aankondiging te doen en onder luid applaus betrad Monica de booth.

Spangen: Inderdaad, we kwamen rond de klok van half een binnen en het was nog redelijk rustig, wat binnen 20 minuten veranderde want opeens was de zaal lekker vol. Menno van de Lubbe stond al een lekkere relaxte set te draaien en de voetjes kwamen dan ook goed van de vloer. Ik had nog nooit deze jongen horen draaien, maar het was zeker geen verkeerd begin van mijn avond. Wat mij ook opviel was dat JFK in zijn column over het Haagse publiek zeker niet had gelogen. Ik had op een gegeven moment het idee dat er allemaal tweelingzusjes rondliepen, echt allemaal dezelfde outfitjes aan om in ieder geval maar niet op te vallen, beetje jammer.

Monica had er helemaal zin in. Haar set was gewoon grandioos te noemen. Het is voor mij een beetje moeilijk te omschrijven wat ze ons precies voorschotelde maar ik geloof dat ik ’t het best onder een hele harde, donkere, diepe vorm van techno kan scharen. Ik vond het helemaal super. Continu glimlachend en al zwaaiend met sjaal stond ze haar crowd aan te moedigen wat een heerlijke, blijvende interactie tot gevolg had. Het publiek genoot met volle teugen en dat had als wisselwerking dat Monica nog een tandje harder ging draaien. Helemaal goed!

Spangen: Wat ook erg grappig was dat Monica’s grootste fans Emilio en Joel ook naar de ASTA waren afgereisd en duidelijk stonden te genieten van Monica’s draaikunsten. Want draaien kan die dame zeg, echt een geweldige set zette zij neer van lekkere techno met af en toe wat clubinvloeden tot een eind van haar set waarin ze tot heel diepe techno ging waarvan je de diepe donkere bassen door je hele lijf voelde rollen, kortom echt kippenvel.

We hadden het zo ontzettend naar ons zin dat we helemaal niet in de gaten hadden dat het alweer bijna sluitingstijd was. Spangen d’r voetjes waren het ook meer dan zat en we zijn met een superavond in ons achterhoofd naar huis gegaan. Kortom, een heerlijke manier om de zondagnacht door te brengen en mijn dank aan ASTA en Monica.

Greetz,

Spangen [in opstand] en JFK

website Asta: www.asta.nl

 

Share/Save/Bookmark