Home Redactie Partyreports Lovely Spring @ XL - 27 maart
Lovely Spring @ XL - 27 maart
Partyreports

Na een paar keer “vreemd� te zijn geweest, voelde het goed om weer in de vertrouwde partytempel van XL terug te zijn. Zeker nadat ik vorige week acht uur lang op een feest heb rondgelopen, waarvan ik nu nog niet weet of ik, vanwege een te grote drukte, wel gedanst heb en op wie. Dus nog redelijk gefrustreerd, was ik wel weer toe aan avondje ouderwets springen.

Logo van XLNa een paar keer “vreemd� te zijn geweest, voelde het goed om weer in de vertrouwde partytempel van XL terug te zijn. Zeker nadat ik vorige week acht uur lang op een feest heb rondgelopen, waarvan ik nu nog niet weet of ik, vanwege een te grote drukte, wel gedanst heb en op wie. Dus nog redelijk gefrustreerd, was ik wel weer toe aan avondje ouderwets springen.

Wat stond er vanavond op het XL-menu? Lenteschotel gegarneerd met een mix van Eindewintertijd! En DJ’s The Freak, Mike S, Maron, Jochen en Dazzle zouden de chef-koks zijn! Hmm, dat zou wel eens een lekker stevige maaltijd kunnen worden. Ik had er zin in!

Bij binnenkomst om half elf, hetgeen erg soepel verliep, stonden we in een nog bijna lege zaal te luisteren naar een experimentele set van Mark van Bekkum. Hé, die stond niet op de lijst vanavond! Niet dat ik dat erg vond, want ik ben wel een fan van deze altijd vrolijke DJ. Binnen een kwartier was de zaal opeens al half gevuld met party-animals, en ik zag al weer veel bekende trouwe XL-koppies. Mark was alweer verder gegaan met lekkere diepe, dansbare klanken, waarop mijn benen al niet meer konden stilstaan.

Al gauw nam DJ The Freak (momenteel is hij bezig om de Dance Charts te veroveren met zijn hit: Rising Angel, die je hier op DanceVenue kunt winnen) het over en hoe! In minder dan 10 minuten was hij al zeer heftige harde trance aan het draaien. Wat ging hij hard! Hij wilde meteen al korte metten maken met de wintertijd en dat lukte hem aardig. Na een uurtje The Freak was ik meteen al 2 kg wintervet kwijt! Dat is nog eens een lekker begin van de lente!

Na hem werd DJ Maron voor de leeuwen gegooid. Het was zijn debuut in XL! Vreemd genoeg had hij niet voor de openingsset gezorgd (ik dacht dat debutanten dat meestal deden in XL), maar hij draaide als derde. Hij moest dan toch wel een talent zijn, die zich niet meer hoefde te bewijzen? Ik kende hem nog niet en navraag leerde, dat de meeste mensen nog niet van hem gehoord hadden, maar hij zou bekend zijn van Insomnia Parties. Dus was iedereen behoorlijk nieuwsgierig, maar voor ons moest hij zich nog wél bewijzen. In het begin draaide hij lekkere platen, maar het was een beetje van alles wat, zonder samenhang, alsof hij meteen wilde laten horen, wat hij allemaal in huis had. Op een gegeven moment had hij de balans te pakken en liet behoorlijke trancy-muziek horen met een enthousiasme dat ongelooflijk leuk was om te zien. Hij stond zelf lekker te springen achter die draaitafels. Met zijn lange lijf, donkere haar en bebrild gezicht leek hij niet op Armin van Buuren, maar zijn performance en muziek deden me, heel even, wel een beetje aan hem denken. Hij had er in ieder geval wel zin in! En het publiek ook!

Hij draaide vanavond, als enige DJ, wel een uurtje of twee lang en nadat Mike S. het had overgenomen, was het tijd voor een micro-interview met deze nieuwe resident (jaja) van XL. Ik vroeg hem wat hij er zelf van gevonden had: “het ging wel lekker, alleen in het begin was het nog wat zoeken, maar al gauw had ik het gevonden en kon ik lekker ontspannen draaien. Deze set zal niet als de beste de geschiedenis in gaan, maar voor een eerste keer XL, was het zeker de moeite waard�. Een DJ met zelfkennis en met beide benen op de grond! Ik kon het zeker met hem eens zijn, en ik ben nieuwsgierig geworden naar meer van deze sympathieke DJ, want hij schijnt zeer gevarieerd en breed te zijn in zijn platenkeuzes, van progressive trance tot groovy. En mijn smaak is gelukkig ook zo breed. Hij staat in XL de komende tijd nog twee maal geprogrammeerd! Maar goed, het was nu de tijd van Mike S. De meningen over deze DJ zijn verdeeld. Persoonlijk had ik nog niet het genoegen om hem mee te maken. Maar ik moet zeggen, dat wat ik hoorde paste geheel in het plaatje van deze avond. Ik heb niet alles meegemaakt, want ik moest even afkoelen in de lounge, waar Mark van Bekkum gewoon was door gegaan, waar hij in de grote zaal mee gestopt was: lekkere progressive-trance! Toppie! Ik bleef hier langer hangen, dan de bedoeling was, maar het was de moeite waard!

Ik kon in de main-room nog net de laatste platen van Mike S. horen, totdat Matrixx-resident Jochen het stokje overnam. Altijd lekker stevig draaiend, deed hij er nog weer een schepje bovenop. We moesten en zouden weten dat de Lente en Zomertijd (inmiddels ingegaan, gelukkig werd het geen uurtje korter feesten, waarvoor dank!) waren aangebroken! Nou daar had het, uit z’n dak gaande, publiek geen moeite mee hoor!

Al weer veel te snel, en dat is toch een nadeel als er zoveel DJ’s draaien, want de draaitijd is dan toch te kort, was het tijd voor DJ Dazzle. Eén van mijn favorieten. Ook hij stelde mij niet teleur. Hij draaide heerlijk en gaf het begrip Lovely Spring wat meer inhoud. Nogal wat lekkere oude nummers (Can’t get enough) passeerden de revue. Overigens hadden meer DJ’s deze avond “Gouwe Ouwe� gedraaid. Dazzle kreeg er zelf ook niet genoeg van en had van mij ook nog wel een uurtje door mogen gaan, maar helaas op een gegeven moment gaat de stekker er toch uit. Wat een heerlijk ouderwets avondje spetteren was dit!

Met de winter is definitief afgerekend en de lente heeft op alle grondvesten geschud!

YvonnY

 

Share/Save/Bookmark