Home Redactie Partyreports Josh Wink @ las Palmas
Josh Wink @ las Palmas
Partyreports

Eindelijk was het dan zover, de CD release van Josh Wink’s ’20 to 20’ in de Las Palmas te Rotterdam. De avond ervoor was er al een release op kleinere schaal geweest in Amsterdam, maar deze avond stond gepland voor een grotere groep technoliefhebbers.

 

Eindelijk was het dan zover, de CD release van Josh Wink’s ’20 to 20’ in de Las Palmas te Rotterdam. Las Palmas with Josh WinkDe avond ervoor was er al een release op kleinere schaal geweest in Amsterdam, maar deze avond stond gepland voor een grotere groep technoliefhebbers. Duidelijk is dat Nederland absoluut into Techno is want tijdens andere feestjes van techno grootheden zoals Chris Liebing was de Las Palmas steevast uitverkocht.

Las Palmas with Josh WinkBij binnenkomst was het nog vrij leeg in de grote zaal van de Las Palmas, maar ondanks dat het niet zo vol was zat de sfeer er goed in. Nu is dat vaak bij de Las Palmas zo; de sfeer is volgens mij ook de reden dat deze club bij alle verkiezingen als “Beste club� iedere maal als winnaar uit de bus komt. Zo is deze week (22 maart) Las Palmas ook bij de Gouden Kabouters uitgeroepen tot “Beste club�. Je gaat je bijna afvragen of er nog andere clubs zijn in de lage landen.

Las Palmas with Josh WinkAls starter was Edwin Bazen al lekker bezig om de zaal warm te draaien, wachtende op de komst van Josh Wink. Edwin stond lekkere dansbare techno te draaien en duidelijk was dat hij er zelf zin in had. Langzaamaan begon de club voller te worden en iedereen was in afwachting van Josh Wink himself. Josh Wink is in Nederland voornamelijk bekend is om zijn producties en niet om zijn DJ set’s. Dus voor iedereen was het een verrassing wat zijn set zou brengen. Dat veel mensen interesse in deze DJ hadden was te merken want onder alle technoliefhebbers liepen er ook een aantal bekende Nederlandse DJ’s. Ook zij waren gekomen om de kunsten van Josh aan te horen.

Onze eigen Spangen met DJ Josh WinkRond 2 uur nam Josh plaats in de DJ booth en begon alles in gereedheid te maken voor zijn set alvorens de draaitafels over te nemen van Edwin Bazen. Toen was het moment daar, Josh werd onder luid gejuich door het toegestroomde publiek ontvangen en begon direct met het neerzetten van zijn set. Al snel werd wel duidelijk dat deze producer/DJ perfect weet hoe hij een set op moet bouwen. Ik zal niet van mezelf zeggen dat ik veel verstand heb van hoe een set technisch in elkaar zit, maar op het gehoor klonk alles perfect. Van meer mensen, die wel verstand van zaken hebben (waaronder enkele top DJ’s), heb ik gehoord dat het een technisch sublieme set was. Wat ik persoonlijk wel jammer vond, is dat er weinig communicatie over en weer was tussen Josh en zijn publiek. Het was een sublieme strak neergezette set, maar ik had wel het idee dat zijn platenkeus vooraf al helemaal vast stond, en dat er geen ruimte was voor interactie met het publiek. Toch, ondanks dit minpuntje, werd zijn set door het publiek met veel plezier ontvangen.

Las Palmas with Josh WinkDe laatste keer dat Josh Wink in Nederland te bewonderen was, is alweer een jaar geleden. Ik hoop niet dat we weer zo lang op hem hoeven te wachten, want om nou iedere 2e woensdag van de maand naar Philadelpia (waar hij een residentie heeft in een lokale club) te vliegen om zijn set bij te wonen gaat zelfs mij te ver.

Spangen

 

Share/Save/Bookmark