Home Redactie Partyreports Cocoon goes Amsterdam "Freakshow"
Cocoon goes Amsterdam "Freakshow"
Partyreports

20 oktober was het zo ver, de techno koning komt eindelijk weer eens naar Nederland. Om daar een show neer te zetten die zijn naam eer aan doet, namelijk het legendarische concept uit Ibiza "The Freakshow"


Voor mijn doen kwam ik vrij laat binnen (00.20) ik heb kan daarom ook niet echt oordelen over de DJ Dominik Eulberg. Sven Vath stond zichzelf op het podium al flink op te warmen met een fles Champagne en in de zaal ging het ook al behoorlijk te keer. Het was trouwens zo'n 30 graden in die zaal (voor mijn gevoel), maar dat mocht de pret niet drukken.

Het was namelijk 01.00 geworden en tijd voor Sven Vath!
Hij begon erg subtiel met wat Minimal, maar na zo'n 20 minuutjes kregen we de echte Sven plaatjes te horen! Voetjes van de vloer dus! Een prachtige show kwam voorbij met grote freakshow figuren die over het podium danste, en bij behorende dansers die de Muziek en overigens prachtige (breedbeeld) visuals goed aanvulde. Zowel het licht als geluid waren ruim inorde in deze (fabriekshal). Dat kon je helaas niet zeggen over  de bar, en het personeel.
Die genoten namelijk heerlijk van hun gezamenlijke shotje terwijl er zo'n 300 dorstige mensen in de rij stonden om een drankje te bemachtigen. Enfin dan is V.I.P. zijn toch fijn, daar heb je er namelijk geen last van. Terwijl Sven zijn beats voorzette wat van begin tot eind een knallende set was, brak zo langzaam het tijdstip aan dat Extrawelt hun Appletjes tevoorschijn toverde om daar muziek uit te produceren.

Nu moet ik heel eerlijk zeggen, hier heb ik weinig van meegekregen.
Die waren immers ook maar een half uur live, net op de tijd dat ik even stoom af aan het blazen was onder het genot van een flesje champagne. 05.00 breekt aan, tijd dus voor Pig&Dan. Ik had ze nog nooit vliegreizen maar kende hun werk dus wel.
En ik moet zeggen petje af voor deze 2 heren, zelf zonder muziek betoverde en dirigeerde deze 2 het complete publiek. Een geweldige show gaven zij weg en vermaakte iedereen met het optreden dat ze weg gaven.

De set van de twee heren was daarentegen een stuk harder dan de set van Sven Vath.
Ook werd het in de zaal rond 06.00 iets minder drukvat voor een totaal uitgelaten sfeer zorgde, ik heb me hier nog vermaakt tot ongeveer 07.20, waarna de helse terug reis naar Roermond weer kon beginnen.

Een zeer geslaagd feestje voor mij,
En ik kijk nu al uit naar Cocoon op 31 December in de Maassilo Rotterdam.

 

Share/Save/Bookmark