Home Nieuws Releases Pedro Del Mar presenteert “Playa Del Lounge, Vol. 4”
Pedro Del Mar presenteert “Playa Del Lounge, Vol. 4”
Playa_del_Lounge

Voor de zomer van 2013 reserveerde Pedro del Mar een belangrijk deel van het jaar om al zijn tijd en moeite te steken in zijn gloednieuwe “Playa Del Lounge, Vol.4”. Na het succes van de eerste drie delen realiseerde Pedro zich dat de verwachtingen hoog waren voor de vierde editie van zijn serie en inmiddels is hij er weer in geslaagd om een unieke tracklist van 18 nummers bij elkaar te brengen waarvan, zoals de traditie wil, vele nog niet eerder zijn uitgebracht en in de meeste gevallen exclusief zijn geproduceerd zijn voor deze release. En zijn fans weten het al: ‘summertime is playa time’ en precies op het goede moment voor het zomerseizoen van dit jaar presenteert Pedro Del Mar met trots “Playa Del Lounge, Vol.4”.
“Playa Del Lounge, Vol.4” staat voor een rustig kabbelende reeks ontspannen, vocale nummers van wereldberoemde producers en singer/songwriters als Roger Shah en JES met Brian Laruso, Zoo Brazil, Betsie Larkin met Solarstone, Julie Thompson met Super8 & Tab, Roman Messer, Iversoon en Alex Daf featuring Eskova en vele, vele anderen.

Wederom was het samenstellen van de release een kunststukje en even overwoog Pedro nog om Volume 4 vanuit een ander oogpunt benaderen: “Na de eerste drie delen van de afgelopen drie jaar dacht ik dat het misschien een goed idee zou zijn om het concept aan te passen. Uiteindelijk besloot ik daar toch niet teveel aandacht aan te besteden en heb ik me puur gericht op de muziek zelf, temeer ook omdat dat toch het sterkste punt van de hele serie is. Zelf luister ik naar chill out muziek om te ontsnappen aan de drukte van het werk of als ik in het vliegtuig zit tijdens een wereldtour. Het blijft een speciaal genre dat vol emotie zit en afhankelijk van je stemming is het de perfecte muziek om even bij te komen en te onstpannen. Daar moet je niet aan gaan sleutelen.”, zegt Pedro. Volume 4 biedt een luxueuze blend van ambient, chill out, downbeat en akoestische titels en maar liefst 16 nummers zijn specifiek voor “Playa Del Lounge, Vol.4” geproduceerd.

Voor Pedro is het werken aan de serie nog steeds een ‘labour of love’: “Ik investeer doorgaans 9 tot 10 maanden in de voorbereiding en dat is veel, maar ik pas ervoor om simpelweg een willekeurig lijstje nummers bij elkaar te zetten. Ik werk altijd nauw samen met de artiesten en nieuwe talenten zelf om er zo voor te zorgen dat al die geweldige muziek ten opzichte van andere projecten echt iets anders te bieden heeft. Voor “Playa Del Lounge, Vol.4” was het een eer en een genoegen om met zoveel professionele artiesten samen te werken; hun materiaal geeft de release zo’n unieke twist. Een van mijn persoonlijke hoogtepunten is het openingsnummer van Sunlounger, een van ’s werelds best verkopende ambient artiesten. Zijn track “Today Tonight”, met de beroemde Zuid-Afrikaanse zanger Yoav, is een exclusieve teaser van zijn aanstaande Sunlounger album.”

Andere titels die de langspeler compleet maken komen van gevestigde namen als Conjure One met Leigh Nash, Zetandel met Victoria Mishchenko, Easton met Madelin Zero en uiteraard Pedro Del Mar zelf: hij produceerde drie tracks voor Volume 4 en was persoonlijk betrokken bij het merendeel van de tracks. Een ding is duidelijk: het is zomer en Pedro Del Mar serveert ons de gloednieuwe “Playa Del Lounge, Vol.4” - een onmisbaar juweeltje voor een lekkere zomervakantie aan het strand terwijl de muziek je als een verkoelend briesje tegemoetkomt!

Track list:
01. Sunlounger ft. Yoav - Today Tonight (Chillout Mix)
02. Betsie Larkin & Solarstone - Breathe You In (Pedro Del Mar & R.I.B. Chillout Remix)
03. Thomas Lemmer ft. Lena Belgart - Is It Too Late (Classic Piano Mix)
04. AxelPolo & M.PRAVDA ft. Tom Tyler - It Is Over (Chillout Mix)
05. Rene Dale - Angel (Quantum & Orbion Acoustic Mix)
06. Maxim Eller & Tiff Lacey - Wait 4 Her (Original Mix)
07. Roger Shah, JES & Brian Laruso - Higher Than The Sun (Sunlounger Remix)
08. Easton ft. Madelin Zero - Undone (Chillout Mix)
09.  Julie Thompson with Super8 & Tab - Your Secret’s Safe (Pedro Del Mar & R.I.B. Chillout Remix)
10. Hanski - You & I (Original Mix)
11. C-Systems - Love Again (R.I.B. & Soty Chillout Remix)
12. Zoo Brazil ft. Philip - Heart’s A Legend (Pedro Del Mar with Seven24 & Soty Ambient Mix)
13. CryoState - Believe (Chillout Mix)
14. Iversoon & Alex Daf ft. Eskova - Precious Love (Quantum & Orbion Acoustic Mix)
15. Roman Messer - Come Home (Zetandel Chillout Mix)
16. Zetandel ft. Victoria Mishchenko - Don't Judge Me (Original Mix)
17. Conjure One ft. Leigh Nash - Under The Gun (Video Edit)
18. Sean Norvis & Seepryan ft. Camelia Rosu - Ibiza Feelings (Chillout Mix)

Share/Save/Bookmark