Home Nieuws Releases Freestylers brengen nieuw studioalbum uit “The Coming Storm".
Freestylers brengen nieuw studioalbum uit “The Coming Storm".

FreestylersMet de officiële release van hun vijfde studioalbum keren de Freestylers terug naar de frontlijn van de electronische muziekindustrie. Nadat de mannen het titelnummer als single uitbrachten was het snel duidelijk dat ze nog meer voor ons in petto hadden. Gelukkig hoeven we niet langer in spanning te zitten en presenteren de ‘original grandmasters of breakbeat’ hun nieuwe langspeler “The Coming Storm” aan de wereld, inclusief samenwerkingsverbanden met Synikall, Stereo:Type, Wizard, Sirreal, Laura Steel, Irwin Sparks, Fast Eddie en vele anderen.

Met een carrière van dik 15 jaar op de teller hebben de Freestylers de volledige 360 graden in het genre van de bass music bewandeld, draaiden ze op de grootste festivals en in de best clubs ter wereld en verschenen ze zelfs in het overbekende Top Of The Pops bij de BBC. Op basis van hun eerste vier albums "We Rock Hard", "Pressure Point", “Raw as F**k” en “Adventures in Freestyle” sleepte het duo de award voor ‘Best Band’ van Music Magazine in de wacht, tourden ze mee met Lenny Kravitz tijdens zijn American Woman tour, zetten ze een publiek van 30.000 man op Glastonbury Festival 1999 op z’n kop, ‘deden’ ze nog even MTV’s Times Square Millenium Party en pakten ze uit op Big Day Out 2005 - niet overdreven dus om te stellen dat de Freestylers behoorlijke avonturen beleven.

Freestyler tracks
Via vroege tracks als “B-Boy Stance”, “Ruffneck” en “Warning”, ontwikkelde hun muziek in de richting van knallers als “Punks”, “Boom Blast”, “Fasten Your Seat-Belts”, “Painkiller” en, recentelijker, “Cracks”, “Frozen” (met Joshua Steele a.k.a. Flux Pavillion) en “Over You” (met Ami Carmine). En als extraatje werd aan hun status van ‘underground heroes’ het commerciële succes van de wereldhit “Push Up” toegevoegd; om nog maar te zwijgen van de TV series en speelfilms die hun muziek gebruikten, zoals bijvoorbeeld de geweldige comedy Zoolander.

The Coming Storm
En nu, na twee jaar hard werken in de studio, kunnen we rustig stellen dat Matt Cantor en Aston Harvey een bescheiden aanval op de muziekscene doen met de singlerelease van het titelnummer van hun nieuwe album “The Coming Storm”. Het openingsnummer “Ignite”, met de vocalen van Illaman en Serocee maken de weg vrij voor het radiovriendelijke “Yours To Waste” met Irwin Sparks. Gevolgd door het speedgarage-achtige “Falling”, featuring Laura Steel, is het dan tijd voor de titelsong. "The Coming Storm" tilt de fusie van dub en jungle naar een hoger niveau met en strijder-achtige sound: de track is een samenwerkingsverband met Stereo:Type en levert met de atmosferische en melodieuze vocalen van Takura (Flashing Lights/Chase and Status) de kenmerkende Freestylers sound af, maar dan duidelijk klaargestoomd voor een nieuw tijdperk. Niet vies van een goed stuk hiphop ontvouwen Matt en Aston hun stijlenpallet intussen verder met “Who Got Da Buzz” (featuring Synikall) en is er zelfs ruimte voor dikke acid house met “The Sound”, featuring de hiphouse legende Fast Eddie en nog veel meer waanzinnige knallers voor de dansvloer.

Op “The Coming Storm” tonen de Freestylers hun continu ontwikkelende stijl en rebelse benadering van muziekproductie met een duidelijke focus op alle elementen van het bass music spectrum. Zeker nu ze Chris Bishop van Stereo:Type in hun team hebben opgenomen, kunnen we rustig stellen dat de heren hun geluid in overdrive hebben gezet. En ’t is algemeen bekend: of ze nu optreden als een live band, met een sound system of gewoon een DJ-set wegzetten, de tent staat steevast op z’n kop. Kort en goed: zet je schrap voor die aanzwellende storm!
Tracklist:
01. The Freestylers featuring Illaman and Serocee - Ignite
02. The Freestylers featuring Irwin Sparkes - Yours To Waste
03. The Freestylers featuring Laura Steel - Falling
04. The Freestylers & Stereo:Type featuring Takura - The Coming Storm
05. The Freestylers featuring Synikall - Who Got Da Buzz
06. The Freestylers featuring Laura Steel - Give Me Life
07. The Freestylers featuring Andrea Martin - You And What Army
08. The Freestylers featuring Valerie M - Is It Possible
09. The Freestylers & Wizard featuring Sirreal - U Betta Stand Up
10. The Freestylers featuring Fast Eddie - The Sound
11. The Freestylers featuring Irwin Sparkes - All For Nothing
12. The Freestylers featuring Them&Us - Memories
13. The Freestylers featuring Maikal X - Fall From Grace

Share/Save/Bookmark