Home Nieuws Releases Solarstone presenteert “Pure Trance” gemixt door Solarstone en Orkidea
Solarstone presenteert “Pure Trance” gemixt door Solarstone en Orkidea

PureTranceHet was op oktober de 18de in de Undercurrent Amsterdam -tijdens de piek van de jaarlijkse ADE- dat dance pionier Solarstone zijn nieuwe waarheid in muziek presenteerde. In de stampvolle club waren de verwachtingen hoog en kregen de gelukkigen die nog een kaartje hadden kunnen bemachtigen de eerste “Pure Trance” ervaring geserveerd. Nu dit startschot is genomen is de beweging klaar voor de wereld.

Samen met collega Orkidea heeft Solarstone nu z’n visie in mixvorm samengevat. Met 25 tracks, opgebouwd uit stuwende beats, diepe LFO’s, kleurrijke melodieën, atmosferische synths en prachtige vocalen, wordt trance teruggebracht tot de puurste essentie.

“Deze release gaat niet over terugblikken. Het gaat om vooruit zien. Ik heb ’t ook niet over de historie of, zo je wilt, de stamboom van trance. Het gaat erom de muziek te strippen van nietszeggende toeters en bellen om zo de meest stralende en essentiële elementen van trance in ere te herstellen. Het maakt het genre waar we zo van houden tijdloos.” - Solarstone 

Mixmag stelde: “Pure Trance is een onmisbaar onderdeel in het doolhofachtige karakter van het genre.
Als tegenhanger van alle trouse en trancestep variaties zelfs een heel waardevol onderdeel” - Album of the Month, December 2012

Gemixt door Solarstone zelf, zet de eerste disc van Black Hole Recordings’ 100ste release het raamwerk neer voor twee pioniers en een nieuwe generatie. In de loop van het afgelopen decennium hebben voorlopers als Giuseppe Ottaviani, Kyau & Albert, Ronski Speed, Thomas Datt en Rex Mundi de fundamenten van de scene gelegd. Op “Pure Trance” tonen ze middels tracks als “Euphonia”, “Earthbeat”, “Steaming Waterfalls” en Datt's rework van Solarstone's “Voyager” nog maar eens aan dat ze de meesters van deze sound zijn. In hun voetstappen volgen de helden van morgen, die allen deelnemen aan de Pure Trance mars; pas recent opgekomen talenten als Omnia, Walsh & McAuley, Suncatcher, Temple One en Ehren Stowers die de dansvloer in vuur en vlam zetten met nummers als “Infina, “Sail On The Waves”, “Ari” en “Split Source”.

Zoals verwacht mag worden vormt de muziek van Solarstone de kern van de mix. Met veel eigen producties en remixes (sommige exclusief voor deze mix compilatie) gaat de disc in overdrive. Met “We Can’t Fly”, zijn eigen remix van de New Yorkse synthpop band Lemon, en “Falcons” (een samenwerking met Giuseppe Ottaviani en Mixmag’s November Single of the Month) plus een gloednieuwe uitvoering van de classic “Seven Cities” vormt zijn eigen werk de ruggengraat van “Pure Trance”.

Orkidea, die onlangs nog zijn album “20” uitbracht, bouwt vervolgens de tweede disc op. Met in de aftrap een gloednieuwe ‘Pure’ versie van zijn bejubelde “Unity” bepaalt hij meteen de sfeer van de mix. Intuïtief bewerkt hij de contouren van het geluid met veel ‘Nordic’ invloeden van zijn Finse collega trancers. Michael Cassette’s remix van Orkidea’s “Sun Down”, Lowland’s donkere akoestiek op “Cheap Shrink”, Allende’s vonkende interpretatie van Way Out West’s “Secret” en Slusnik Luna’s schitterende “Valssi” leggen de Pure Trance theorie uit. Verderop, met Protoculture’s “Perpetual Motion” en Orkidea’s Tribute mix van Oakenfold’s “Southern Sun” blijft de temperatuur hoog tot aan het gefilterde slot van de set.

“Pure Trance” gooit een reddingsboei naar hen die dreigden weg te drijven van het genre. Dit is het album dat je er nog eens goed aan herinnert waarom je ooit liefhebber van trance werd.

CD01 mixed By Solarstone
01. Solarstone & Clare Stagg - The Spell (Pure Intro Mix)
02. Almar - Evening Star
03. Lemon - We Can’t Fly (Solarstone Pure Mix)
04. Ehren Stowers - Split Source
05. Kyau & Albert with Ronski Speed - Euphonia (Ronski Speed Mix)
06. Giuseppe Ottaviani - Earthbeat
07. Delerium featuring Michael Logen - Days Turn Into Nights (Solarstone Pure Mix)
08. Solarstone with Giuseppe Ottaviani - Falcons (Solarstone Extended Mix)
09. A.R.D.I. – Hopeful
10. Omnia - Infina
11. C-Systems & Bushi - Ari (Suncatcher Exclusive Remix)
12. Solarstone - Voyager (Thomas Datt Remix)
13. Temple One - In Her Eyes
14. Rex Mundi - Steaming Waterfalls (Original Mix) 
15. Mark Pledger - A New World
16. Walsh & McAuley featuring David Berkeley - Sail On The Waves (Solarstone Pure Mix)
17.  Solarstone - Seven Cities (Solarstone Pure Mix)

CD02 mixed By Orkidea
01. Orkidea - Unity (Pure Intro Mix)
02. Orkidea - Sun Down (Michael Cassette Remix)
03. Kay-D - Avalanche
04. Lowland - Cheap Shrink
05. Winkee - Whisper (Simon Templar Refresh)
06. Way Out West - Secret (Allende Remix)
07. Slusnik Luna - Valssi (Orkidea Mix)
08. Nicholas Bennison - Sulfur (Light Mix)
09. Steve Brian - Vueltas (Thomas Datt Instrumental Mix)
10. Protoculture - Perpetual Motion (Original Mix)
11. Paul Oakenfold - Southern Sun (Orkidea’s Tribute Mix) 
12. Future Disciple - No Man's Land
13. Vibrasphere - Autumn Lights (Mindwave Remix)
14. Orkidea - Unity (Solarstone's Metabreaks Remix)

 

Share/Save/Bookmark