Home Nieuws Releases Richard Durand kondigt release aan van "In Search of Sunrise 10: Australia"
Richard Durand kondigt release aan van "In Search of Sunrise 10: Australia"
Songbird_CD_17_800In 2010 was het Zuid Afrika, in 2011 India en inmiddels is Richard Durand toe is aan zijn derde ‘sunrise’. Er zijn weinig betere plaatsen ter wereld dan het land waar de zon het eerst opkomt: Australië. Met onbeperkte toegang tot de archieven van Black Hole Recordings en een klein dozijn andere labels heeft Richard het beste van het beste in twee betoverende ISOS mixen bijeengebracht; stuk voor stuk klappers die je linea recta de zomer van 2012 in sturen. "Australia" is de 10de editie in de serie en ter ere van dit heugelijke feit heeft Richard een verrassend mooie twist aan de release gegeven!
“Vanaf het eerste moment dat ik de serie overnam wilde ik al een aflevering van ISOS aan Australië opdragen”, zegt Richard. “De dance geschiedenis daar gaat helemaal terug naar het begin van de jaren ’90, maar het is pas sinds de laatste drie jaar dat ik het gevoel heb dat de muziek die ik daar draai echt groot is geworden. Ik vind het daarom geweldig dat ik daar nu eindelijk iets kan terugdoen met dit tiende volume; het is echt een nieuw niveau van topkwaliteit electronic dance music voor de serie.”
Muzikale erfenis
Al in de eerste minuut benadrukt Durand de muzikale erfenis van Australië met het doelbewust geproduceerde intro “Velvet”. En terwijl het brommende geluid van de didgeridoo nog blijft hangen gaat mix 1 over in het superhete “Sunrise 6AM” van Eximinds en “Paint The Sky”; Richard’s eerste samenwerking met Pedro del Mar. Vervolgens tekent Richard zijn koers uit over twee CD’s die in totaal 146 minuten lang deze nieuwe “In Search Of Sunrise” bepalen. Uitgebreid werkend met de typische ISOS ingrediënten als melodische, techy maar altijd uplifting trance, mixt hij ook de diepere progressive tracks in een adem door en bestrijkt hij uiteindelijk het volledige spectrum als de overgangen subtiel richting house en electro gaan.
De lekker harmonische producties als “Nova Flare van Mike Saint-Jules & Basil O’Glue, het epische "Titan" van Karanda, het engelachtige "October Sun" van Easton en JPL’s zonnige "Frolic" smelten de mixen samen tot een zwoel zomers geheel. Zoals altijd spelen de vocalen een belangrijke rol in de dynamiek van ISOS. Super8 & Tab en Jan Burton’s floorfiller van het moment "Black Is Back", "Letting Go" van Dimension en Emma Hewitt’s "Miss You Paradise"; allemaal zetten ze de vocalen centraal op disc 1 en op disc 2 wordt dat nog eens dunnetjes overgedaan door Betsie Larkin and Rasmus Kellerman.
Al naar gelang Richard verder bouwt aan zijn ISOS schilderij, voegt hij meer trance-progressive landschappen toe en daarmee een dieper contrast in de mix. Vooral nummers als "Maono" van Sunny Lax, "Satellites" en "Blueprint" van broer Alex O’Rion, “Zion” van Norin & Rad en Durand’s eigen productie "In Motion" geven alle een meer gevoelige en atmosferische stijl aan de mixen. Disc 2 rolt meteen stevig door met onder meer de big room audio van Orjan Nilsen’s "Endymion" en de instrumentale versie van Marc Simz’s knaller "Out Of Sight".

3e disc 
En dat is waar normaal gesproken de voorgaande edities van ISOS tot een eind gekomen zouden zijn, maar voor dit ene volume is de blauwdruk een keertje aangepast. Om dit historische 10de deel van de serie niet onopgemerkt te laten, wilde Durand een unieke extra toevoegen om ISOS als geheel en wat het bereikt heeft, in stijl te vieren. Voor het eerst wordt er een 3de disc aan de release toegevoegd. Richard legt uit: “Het is een ongelofelijk gevoel om ISOS te mogen samenstellen en te mixen, echt een ervaring die je met iedereen zou willen delen. Maar goed, zoiets is natuurlijk niet te doen, dus toen Black Hole Recordings voorstelde om als extraatje aan deze 10de release een derde, “all time classic”, disc toe te voegen, wist ik meteen dat er een manier was om in ieder geval één andere DJ die kans te geven.”
 
Thomas Mengel
Om een iemand te vinden die de taak aan zou kunnen lanceerde Black Hole Recordings een competitie  die vervolgens duizenden inzendingen opleverde. Na vele, vele uren luisteren vond men uiteindelijk exact wat men zocht in de 27-jarige Deense DJ, Thomas Mengel. Algemeen directeur van Black Hole Recordings Arny Bink: “Thomas is gekozen omdat hij een van de weinige DJ’s was die z’n mix live op z’n Pioneer CD spelers had gemaakt en omdat hij in staat bleek het typische In Search Of Sunrise gevoel over te brengen door een verhalende lijn in z’n mix aan te houden zonder te overdrijven.”
Naar aanleiding van het goede nieuws zei Thomas onlangs in de pers: “Ik ben echt superblij dat ik gewonnen heb! Ik wilde de in mijn ogen perfecte selectie van In Search Of Sunrise tracks samenstellen en dat is gelukt. ISOS staat voor mij echt voor zomer, strand, een gelukzalig gevoel en lekkere cocktails, dus ik wilde per se die sfeer in de mix verwerken. Zelf denk ik dat vooral mijn keuze voor de mooie vocale tracks en het gegeven dat ik een live mix heb aangeleverd me heeft geholpen om dat unieke ISOS gevoel vast te leggen.”
"In Search of Sunrise 10: Australia" gemixt door Richard Durand is niet zomaar een jubileumversie, maar een absolute must have voor alle fans en liefhebbers die de afgelopen jaren de hele ISOS serie hebben gevolgd en nu in één klap geen twee maar drie fantastische CD’s aan hun collectie kunnen toevoegen.
Tracklist:
Disc 1.
01. Richard Durand - Velvet (Intro)
02. Richard Durand & Pedro Del Mar ft. Roberta Harrison - Paint The Sky
03. Eximinds - Sunrise 6AM (Original Mix)
04. Danny Dove ft. Susie Ledge - Gone (Original Mix)
05. Timur Shafiev presents S00perstar - Duality
06. Dimension ft. Arielle Maren - Letting Go
07. Mike Saint-Jules vs. Basil O’Glue - Nova Flare
08. Alex O’Rion - Satellites
09. Somna & Vijo Caselle ft. Sarah-Jane Neild - Without You (Original Mix)
10. Easton - October Sun
11. Super8 & Tab ft. Jan Burton - Black Is Back (Classic Vocal Mix)
12. DJ San, DJ Ruby & Marc U-Bahn - Epyx
13. Emma Hewitt - Miss You Paradise (Shogun Remix)
14. Epos - Polarized (Roger Shah Anthem Mix)
15. Craving & Howe - Heading Home
Disc 2.
01. Richard Durand - Paradise (Intro)
02. Zoo Brazil ft. Rasmus Kellerman - My Life
03. JPL - Frolic
04. Betsie Larkin with Bjorn Akesson - Let It Shine (Walsh & McAuley Remix)
05. Sunny Lax - Maono
06. Richard Durand - In Motion
07. Karanda - Titan
08. Norid & Rad - Zion
09. Venaccio - Aura
10. Alex O’Rion - Blueprint
11. Dart Rayne - Four Steps To Eternity
12. David Broaders - Somewhere Special (Terry Da Libra Remix)
13. Orjan Nilsen - Endymion
14. Mark Bester - Reflected
15. Marc Simz ft. Naomi Striemer - Out Of Sight (Instrumental Mix)
Disc 3. (Classic In Search Of Sunrise Mix by Thomas Mengel)
01. Pink Elephant - LAX.
02. Andy Duguid ft. Leah - Wasted
03. Jerry Ropero ft. Cozi - The Storm (Inpetto Remix)
04. George Acosta ft. Fisher - Beautiful
05. Glenn Morrison - Contact
06. Kostya Veter ft. Madelin Zero - Envy
07. Mads Arp ft. Julie Harrington - Slow It Down (Mathilda Mix).
08. Marc Marzenit - Trozitos De Navidad (Primavera Remix)
09. Ad Brown ft. Renee Six - Something For The Pain
10. Deadmau5 - Arguru
11. Zoo Brazil - Crossroads
12. Mark Norman presents Celine - Colour My Eyes.
13. Jonas Steur ft. Jennifer Rene - Still I Wait (Richard Durand’s In Search Of Sunrise Remix)
14. Cressida - 6AM (Kyau & Albert Remix)

Share/Save/Bookmark