Home Nieuws Releases BT presenteert zijn eerste mixcompilatie ooit, getiteld "Laptop Symphony"
BT presenteert zijn eerste mixcompilatie ooit, getiteld "Laptop Symphony"
Black_Hole_CD_86_800_1
BT, de met een Grammy® genomineerde electronic dance music producer, technologist en componist onthult zijn allereerste, 2CD "Laptop Symphony" mixcompilatie. Door de pers al beschreven als een uniek overzicht van ongenadig strak gemixte tracks die een perfect beeld geven van BT’s live shows onder dezelfde naam, is "Laptop Symphony" simpelweg een absolute must voor iedereen die serieus met EDM bezig is.

CD1 is een grommende assemblage van rauwe dance, bijna gemene dubstep, electro en breakbeats; CD2 is daarentegen een typische BT selectie vol trance hits, geheel “re-imagined” voor de festival- en feestgangers van vandaag.

CD1
De eerste schijf neemt de aftrap met BT & Adam K’s “Tomahawk,” een track die het al erg goed deed op de dubstep- en electro-vriendelijke shows die BT gaf in Noord Amerika en Europa, waarna we verder gaan met Savoy’s “Kili” en Wolfgang Gartner’s “Menage A Trois,” een lekker syncopische klapper. BT laat ook zien dat  ‘American bass music’ nog steeds leeft en dat er nog heel wat exquise electro-dubstep komt na Skrillex; nummers als Xilent’s “Choose Me II” en Porter Robinson & Lazy Rich ft Sue Cho’s “Hello” zijn hier de perfecte voorbeelden van. Het komt erop neer dat BT in deze eerste disc zijn blauwdruk ontrolt voor het in beweging brengen van de feestgangers op de dansvloer met zware bass en moddervette beats die niet voor de zwakkeren onder ons geschikt zijn. Zo gaat hij nog even door met DJ Spoko & Mugwanti’s “Mugwanti” en als de eerste CD bijna op z’n eind loopt volgen we de overgang naar de tweede disc met de engelachtige vocalen van JES op Cosmic Gate’s “Flying Blind.”

CD2
Schijf twee opent met dromerige synths die zo dwingend en mooi zijn dat je er even goed voor moet gaan zitten. Dit is de typische, noem het ‘audio utopia’ sound van BT’s magie. Diezelfde schoonheid horen we terug in tracks als Andrew Bayer’s “Counting The Points” en BT’s eigen hit single “In The Air” met Morgan Page en Sultan & Ned Shepard ft Angela McCluskey. Durf ook te dagdromen met Aurosonic & Ange’s “Without You” totdat BT ft Kirsty Hawkshaw’s “A Million Stars” je weer terug op aarde zet met Hawkshaw’s schitterende vocalen. Vervolgens is het weer even handjes in de lucht bij Ashley Wallbridge’s “Vision” en blijft BT de dansers richting euforie wijzen met Arty’s remix van Ferry Corsten’s “Punk”, wat nu al een classic is. Let ook op als BT even tegen een mash-up aanzit als hij Swedish House Mafia’s “Save The world” inmixt, want dat zou op zich al een monsterhit kunnen zijn. Allure (Tiësto) ft Christian Burns’ “On The Wire” mocht niet ontbreken in de mix naar Tiësto’s eigen classic, “Love Comes Again”, waarop BT zoals bekend zelf zingt. Het meesterwerk van de hele release is vooralsnog BT’s eigen, tijdloze anthem ”Flaming June”, wat nog een keer speciaal is geremixt voor “Laptop Symphony”.

Tracklist:
CD1
01. BT & Adam K - Tomahawk
02. Savoy - Kili (Original Mix)
03. Wolfgang Gartner - Menage A Trois
04. Acces Denied And Jellyfish - Carukia Barnesi
05. Xilent - Choose Me II
06. Porter Robinson & Lazy Rich ft Sue Cho - Hello (Dub Mix)
07. BeeJays - Blender
08. Fuzzy Logik ft Jada Pearl - All My Love (Xilent Remix)
09. Figure - Dominate (Instrumental)
10. Midnight Conspiracy, Cenob1te - The Eye (Original Mix)
11. DJ Spoko & Mugwanti - Mugwanti (R3hab Remix)
12. Feed Me ft Tasha Baxter - Cloudburn
13. Figure - Zombies
14. Youngbloodz ft Lil’ Jon - Damn!
15. Figure - Boogie Man
16. Opiuo - Robo Booty
17. Peace Treaty ft Kissed With A Noise - Cal State Anthem (Sharooz Remix)
18. Cosmic Gate & JES - Flying Blind (vs. Killbot - War Paint Mashup Mix)
CD2
01. Andrew Bayer - Counting The Points (Original Mix)
02. Matt Lange - That Much Higher
03. Morgan Page, Sultan & Ned Shepard and BT ft Angela McCluskey - In The Air
04. Soundprank - Beginnings
05. Aurosonic & Ange - Without You (Smart Apes Dub)
06. BT ft Kirsty Hawkshaw - A Million Stars (Myon & Shane 54 Summer Of Love Mix)
07. Ashley Wallbridge - Vision (Original Mix)
08. Super8 & Tab ft Jan Burton - Slow To Learn (Maor Levi Club Mix)
09. Ferry Corsten - Punk (Arty Rock-n-Rolla Mix)
10. Swedish House Mafia - Save The World (Extended Mix)
11. Allure ft Christian Burns - On The Wire (Dennis Sheperd Remix)
12. Tiësto ft BT - Love Comes Again (Hardwell Rework)
13. BT - Flaming June (Laptop Symphony Rework)


Share/Save/Bookmark