Home Nieuws Releases Daniel Wanrooy presenteert debuut solo album “Slice Of Life”
Daniel Wanrooy presenteert debuut solo album “Slice Of Life”

attachmentNa talloze singles, remixes en een album onder de bekende Progression alias tilt Daniel Wanrooy zijn carrière naar een nieuw niveau en presenteert hij zijn debuut solo album “Slice Of Life”. Daniel is tijdens de opnamesessies van het nieuwe album behoorlijk druk geweest. Terwijl hij aan “Slice Of Life” werkte maakte hij ook zijn remixopdrachten af voor The Crystal Method, Super8 & Tab, JES en Thrillseekers en werd zijn eerdere single “Endless Moments” door Ferry Corsten vastgelegd voor zijn dubbele mixcompilatie “Once Upon A Night, Vol.2”. Hetzelfde gebeurde met Betsie Larkin with Super8 & Tab’s “All We Have Is Now” in de Daniel Wanrooy remix, die Corsten weer gebruikte voor “Full On Ferry - Ibiza”. Alsof dat nog niet genoeg was leverde Daniel ook zijn DJ mix af voor “In Trance We Trust, Volume 14”. De boekingen rolden intussen binnen en zo trad Daniel op in Brazilië, Taiwan, Zuid Afrika, U.K. en in bijna alle landen van de Europese Gemeenschap. Deze zomer zal Daniel zijn opwachting maken op Ibiza.

 

De voorbode van al deze mijlpalen was de single “Ocean Terrace”, die nu op het album verschijnt in een speciale 2012 versie en inmiddels al de support heeft van Tiësto, Armin van Buuren, Ferry Corsten en BBC Radio 1. Richard Durand reserveerde het nummer voor zijn “In Search of Sunrise 8, South Africa” mixcompilatie en pakte later nog Daniel’s “Bangalore” op voor “In Search of Sunrise 9, India”, wat nog maar eens de kwaliteit van de tracks benadrukt.

Voor zijn nieuwe album heeft Daniel met diverse gevestigde artiesten gewerkt, zoals de finalist van Idols Amerika Blake Lewis, Elliot Johns, Emma Lock en Hannah Ray. Bovendien heeft hij het eindresultaat van al zijn producties voor “Slice Of Life” gemasterd met Tiësto’s producer Dennis Waakop Reijers-Fraaij.

Daniel Wanrooy is er trots op om nu het album eindelijk in volle glorie te presenteren. Hij heeft veel moeite in het project gestoken en nam de gelegenheid te baat om met diverse stijlen te werken en zo zijn reputatie als topproducer te bevestigen: “Voor het “Slice Of Life” album was mijn doel om met gevarieerde sounds te werken en op die manier een afwisselend stuk Electronic Dance Music weg te zetten met invloeden van progressive, house, trance en zelfs techno - met de BPM tussen de 123 en 133. En dat ik met zulke grote vocalisten tracks heb kunnen maken is natuurlijk iets waar ik heel erg trots op ben.”

Eén ding is in ieder geval duidelijk: Daniel Wanrooy’s “Slice Of Life” is een uniek electronic dance album geworden dat dit jaar zeker een van de beste aanvullingen in je collectie genoemd mag worden!

Tracklist:
01. Friuli
02. Put Yourself Through This (with Elliot Johns)
03. Ocean Terrace 2.0
04. Dog Day Afternoon
05. Stay In The Moment (with Blake Lewis)
06. Tonica
07. Bangalore
08. White Sands (with René Havelaar)
09. Living It Up (with Emma Lock)
10. Pretoria (2012 Mix)
11. E.L.F.
12. Your Life (with Hannah Ray)
13. Lotus
14. 4 Days Out

 

Share/Save/Bookmark