Home Nieuws Releases Ferry Corsten presenteert 4de artiestenalbum, getiteld “WKND”
Ferry Corsten presenteert 4de artiestenalbum, getiteld “WKND”

ferryMet de release van zijn 4de artiestenalbum getiteld “WKND” viert Ferry Corsten zijn 20ste jaar als DJ/Producer in de wereldklasse van de electronic dance music. Het album telt in totaal 15 titels waarvan 1 bonus track en is al omschreven als strak, punchy en ‘radio ready’. Wat “WKND” vooral uniek maakt, is dat de muziek niet alleen werkt op de dansvloer, maar ook perfect is voor een lekkere lange autorit en moderne dance radio. Met zoveel aandacht voor perfectie en detail is het geen verrassing dat Ferry Corsten tot op de dag van vandaag behoort tot de meest geboekte artiesten ter wereld, bovendien toont hij met zijn nieuwe album wederom aan dat hij geen trendvolger is maar een trendsetter.

Op “WKND” haalt Ferry alles uit de kast om z’n artistieke diversiteit de vrije loop te laten. Of het nu gaat om klappers die op maat gesneden zijn voor de piekuren op de festivals, songs die klaar zijn voor de radiostations en alles wat daar tussenin ligt; het album is een absoluut kunststukje dat hij met een aanstekelijke creativiteit voor je uitrolt. Het resultaat is een reeks zorgvuldig geproduceerde tracks met het geluid van morgen.

Floorfillers
Het zal voor de EDM liefhebbers een genoegen zijn om op het album vooral de grote, epische tracks aan te treffen. Titels als “Brute”, een samenwerkingsverband met collega superster Armin van Buuren, “Take Me” en de electro-stijl “Don’t Be Afraid” met z’n enorme opbouw en knallende break; stuk voor stuk zijn het stevige en dwingende ‘floorfillers’ die ook nog eens uitermate melodieus zijn. De bonustrack “Sunday” is daarentegen geschreven in een mineursleutel en is door de combinatie van versneden vocalen en een unieke bassline een hele warme song geworden. Uiteraard is de titeltrack “WKND” het kroonjuweel dat met z’n dikke synths en dito break/climax op ouderwetse wijze helemaal los gaat.

Ferry heeft ook ruimte gemaakt voor een uitstap naar tech-house met z’n remake van “Can You Feel It”, de classic house anthem van Philippe B vs. Todd Terry. En een voorbeeld van electronic dance music in z’n puurste vorm is “A Day Without Rain”, dat met de schitterende vocalen van Ellie Lawson door de fans met gejuich zal worden ontvangen. En zelfs al gaat het aantal BPM op “Walk On Air” een tandje lager, ook dat is een typische Ferry Corsten klapper, voor de gelegenheid gemaakt met de niet geheel onbekende Australiërs Pierre In The Air & Amba Sheperd. Andere artiesten die meewerkten zijn JES op “In Your Eyes”; Betsie Larkin, in de ballad “Not Coming Down”; Duane Harden” (bekend van Armand van Helden’s “You Don’t Know Me”) op “Love Will”; ex-K’s Choice Sarah Bettens op “Let You Go”; Aruna op “Live Forever” en dan is er nog de ‘dirty electro’ hit “Ain’t No Stoppin’” met Ben Hague.

Ontspannen en vermaken
Ferry is opgetogen over de release van “WKND”: “Het thema van het album zit al in de titel, uiteraard de afkorting van het woord weekend; het moment waar mensen naartoe leven om te kunnen ontspannen en zich te vermaken. We gaan dan allemaal voor het aangename zonder al teveel zorgen aan ons hoofd, daarom wilde ik per se een uplifting en positief geluid in het album hebben. Je zult ook meer vocale tracks dan ooit aantreffen. Ik heb ruim een jaar aan het eindresultaat gewerkt en ik ben heel benieuwd naar de reacties van het publiek!”

Als drijvende kracht achter z’n eigen label Flashover Recordings, presentator van de wekelijkse “Corsten Countdown” radioshow, een touragenda als een telefoonboek en nu met “WKND” laat Ferry Corsten zien dat hij nog steeds serieus werk maakt van een album dat wederom de lat een paar slagen hoger legt.

Tracklist:
01. Ferry Corsten ft Ellie Lawson - “A Day Without Rain”
02. Ferry Corsten - “Feel It”
03. Ferry Corsten ft Ben Hague - “Ain’t No Stoppin’”
04. Ferry Corsten - “Don’t Be Afraid”
05. Ferry Corsten ft Betsie Larkin - “Not Coming Down”
06. Ferry Corsten vs Armin van Buuren - “Brute”
07. Ferry Corsten ft Aruna - “Live Forever”
08. Ferry Corsten ft Sarah Bettens - “Let You Go”
09. Ferry Corsten - “Check It Out”
10. Ferry Corsten ft Duane Harden - “Love Will”
11. Ferry Corsten ft JES - “In Your Eyes”
12. Ferry Corsten ft Pierre In The Air & Amba Sheperd - “Walk On Air”
13. Ferry Corsten - “Take Me”
14. Ferry Corsten - “WKND”
15. Ferry Corsten - “Sunday” (bonus track, download only)

Share/Save/Bookmark