Home Nieuws Releases JES - Unleash The Beat
JES - Unleash The Beat

JessJES, ook wel bekend als “Queen of Rocktronica”, presenteert haar langverwachte, 4de studio album getiteld “Unleash The Beat”. De nieuwe langspeler is vernoemd naar de single van haar vorige album “High Glow” en omvat een continue mix met niet eerder uitgebrachte remixes en geheel nieuwe tracks. De release gaat bovendien gepaard met een online remix package en wedstrijd voor het titelnummer. Zet je schrap voor “Unleash The Beat”.

Voor de fans is het een bekend gegeven dat JES al eerder naam maakte met de release van een ‘spin off’ van haar eigen werk met “Into The Dawn” als beste voorbeeld, vol met exclusieve downtempo en chillout versies van haar “Disconnect” album. “Unleash The Beat” is een unieke smeltkroes geworden. Aan de ene kant horen we gloednieuwe tracks, aan de andere kant genieten we van “High Glow” remix toppers. Nieuwe songs op het album zijn “Can’t Stop” met Ronski Speed; “Before You Go” met Andy Duguid en JES haar eigen “Back To You”. De David Silcox extended remix is een schoolvoorbeeld van de sound van nu en is misschien wel de sterkste titel op het album; rijkelijk voorzien van dubstep invloeden.

Nieuwe remixes
De nieuw remixes op het album zijn ook niet te versmaden: zo is daar de Kaskade club remix van JES’ “Imagination”, wat een Billboard No.1 radio hit is geweest; de Twisteddisko remix van Allure ft. JES met “Show Me The Way”, een echte zomerklapper; de Gabriel & Dresden remix van “Around You”, een solide ‘floorfiller’ en Coco Channel’s remix van JES’ “Deep Breath Love”, een song waar haar vocalen perfect tot uiting komen. “Unleash The Beat” bevat daarnaast eerdere singles die JES met anderen opnam, zoals “The Light In Things” van BT’s album “These Hopeful Machines”; “Everything” van Tiësto’s “Elements Of Life” studio album en “High Glow,” het titelnummer van haar album uit 2010.

De bonus van “Unleash The Beat” is natuurlijk de remix contest voor het titelnummer. De volledige stems van de originele versie zijn voor iedereen beschikbaar via www.unleashthebeat.com. De winnende remix wordt uiteindelijk op een toekomstige EP via Black Hole Recordings uitgebracht. En zoals de site het zelf al zegt: ‘The beats have been unleashed’!

Tracklist:

01. Taxigirl - High Glow (JES Vocal Redux Edit)
02. BT featuring JES - The Light In Things
03. JES - Imagination (Kaskade Club Remix) (6:35)
04. Tiësto featuring JES - Everything (Cosmic Gate Remix)
05. JES - Around You (Gabriel & Dresden Remix)
06. JES - Awaken (Thomas Gold Remix) (5:46)
07. Allure featuring JES - Show Me The Way (TwisteDDiskO Remix)
08. Richard Durand & JES - N.Y.C.
09. JES & Ronski Speed - Can’t Stop (Taxigirl Edit)
10. JES & Andy Duguid - Before You Go (Taxigirl Edit)
11. JES - Fascination (Dave Silcox Extended Remix)
12. JES - Deap Breath Love (Coco Channel Remix)
13. JES - Back To You (Unleashed Mix)

Share/Save/Bookmark