Home Nieuws Releases Cosmic Gate presenteert “Back 2 The Future, The Classics 1999 - 2003: Remixed”
Cosmic Gate presenteert “Back 2 The Future, The Classics 1999 - 2003: Remixed”

CosmicNu de Deluxe Edition van hun megaseller “Sign of the Times” uit is, hebben Cosmic Gate (Stefan ‘Bossi’ Bossems en Nic Chagall) besloten dat het tijd was om de tracks die de eerste fase van hun partnerschap gevormd hebben, als remixes uit te brengen. Een en ander leidde tot een unieke dubbel CD, getiteld “Back 2 The Future, The Classics 1999 - 2003: Remixed”.

“Back 2 The Future is een album dat eigenlijk uit noodzaak geboren is,” zegt Bossi. “Tijdens al onze optredens krijgen we veelvuldig het verzoek om tracks te draaien van onze eerste twee Cosmic Gate albums. In de loop van de tijd is de muziek in de industrie veranderd, zijn de geluiden veranderd en het werd steeds lastiger om de klassiekers in onze sets te programmeren. We zijn nog steeds gek op de nummers en het publiek hoort ze graag, maar in hun originele vorm passen ze niet altijd meer naadloos in een optreden. We hebben om die reden gezocht naar een goede oplossing.”

Nic gaat verder: “We dachten aanvankelijk een test te draaien met een paar nummers die we zelf hadden bewerkt. De respons was dermate goed dat we besloten naar een compleet album toe te werken. Zowel Bossi als ik worden continue geïnspireerd door alle stijlen electronic dance music en omdat we veel trance remixes op de CD wilden hebben, vonden we het ’t beste om de mixes breed op te zetten en andere stijlen in de release te betrekken.” Uiteindelijk werd van de albums “Rhythm & Drums” en “No More Sleep” een totaal van acht nummers gekozen dat als basis diende voor “Back 2 The Future”. Voor het project werden de beste remixers van het moment benaderd.

De fans kunnen gaan genieten van gloednieuwe versies van hun meest geliefde Cosmic Gate nummers: “Fire Wire” werd onder handen genomen door zowel Cosmic Gate als door Rank 1, Wippenberg, Dimitri Vegas & Like Mike en DJ Delicious. “Exploration of Space”, werd bewerkt door Cosmic Gate zelf en door Dirty Herz en Spencer & Hill. Andere namen die meewerkten bleken niet alleen Miami’s bekendste producers te zijn, maar ze kozen er -geheel toevallig- ook voor om allebei dezelfde track te remixen: Markus Schulz en Robbie Rivera leverden briljante versies van “The Drums”. Vervolgens zien we dat Arney, Estiva en Daniel Kandi hun licht laten schijnen over “Human Beings” en dat Arty zich waagt aan “Back to Earth”. De compilatie wordt afgesloten door Duderstadt en Alexander Popov die beiden werkten aan hun eigen versie van “Raging”, John O’Callaghan die “Melt to the Ocean” omsmolt voor de big rooms en Tobias ‘Cold Blue’ Shoe die “The Truth” klaarstoomde voor het publiek van 2011.

“Back 2 The Future, The Classics From 1999 - 2003: Remixed” is de ultieme bevestiging dat de mannen van Cosmic Gate nog altijd aan een indrukwekkende carrière verder werken, maar ook dat ze het respect genieten van vele collega’s in de industrie. Het resultaat hiervan hoor je terug op “Back 2 The Future”; check die tracklist!

CD 1
01. Exploration Of Space (Cosmic Gate’s Back 2 The Future Remix)
02. Fire Wire (Cosmic Gate’s Back 2 The Future Remix)
03. Raging feat. Jan Johnston (Duderstadt Remix)
04. Back To Earth (Jochen Miller Remix)
05. Human Beings (Estiva Remix)
06. The Truth (Cold Blue Remix)
07. Fire Wire (Rank 1 Remix)
08. The Drums (Markus Schulz Remix)
09. Melt To The Ocean (John O’Callaghan’s Main Room Remix)  

CD 2
01. Back To Earth (Arty Remix)
02. Fire Wire (Wippenberg Remix)
03. Raging feat. Jan Johnston (Alexander Popov Remix)
04. Exploration Of Space (Spencer & Hill Remix)
05. The Drums (Robbie Rivera Juicy Mofo Remix)
06. Fire Wire (DJ Delicious ReWire Fire Mix)
07. Human Beings (Daniel Kandi’s Human Society Remix)
08. Exploration Of Space (Dirty Herz Rave-O-Lution Remix)
09. Fire Wire (Dimitri Vegas & Like Mike Remix)
10. Human Beings (Arnej Remix)

 

Share/Save/Bookmark