Home Nieuws Releases TERRACE - FACE INFINITY
TERRACE - FACE INFINITY
TERRACE_-_FACE_INFINITYFace Infinity is de laatste release van Terrace, het op dubtechno-gestoelde pseudoniem van producer en muzikant Stefan Robbers. Hij is ook bekend als lid van de Acid Junkies. Terrace is één van de veelzijdige acts waarmee hij verschillende elementen van zijn muzikale alter ego prijs geeft.
Als Terrace is Robbers al jaren een bekende naam en heeft hij een reeks goed ontvangen platen uitgebracht, waaronder de drie full-length albums Round Up, Konnekt en Interesting Times. Naast talloze releases op het befaamde Djax-Up label en de Engelse labels GPR en New Electronica, brengt hij inmiddels het grootste deel van zijn materiaal uit op zijn eigen label, ooit begonnen onder de naam Eevo Lute Muzique en later omgedoopt tot EevoNext Recordings.

Live performer
Naast het feit dat Robbers een producer is die de verste uithoeken van het muzikale spectrum verkent, is hij ook een getalenteerde live-perfomer. Vooral onder zijn alias Terrace heeft hij een onnavolgbare live show ontwikkeld, die funky en dansbaar is. Hierin heeft hij tracks verwerkt van zijn laatste album Face Infinity en eerdere producties die hij onder zijn eigen naam en aliassen als Florence en R.E.C. heeft uitgebracht.
Face Infinity is een memorabel concept, zeker omdat dit de eerste langspeler na Interesting Times uit 2005 is. Het album straalt meer rust uit, in vergelijking met alles wat hij met Acid Junkies heeft geproduceerd. Liefhebbers van electronische muziek zullen de productie, diversiteit en combinaties van Face Infinity op waarde kunnen schatten.

Toevalsfactor lever bijzondere muzikale momenten
De basis voor het album is een subtiele muzikale methodiek. Of zoals Robbers uitlegt: “Bij het live bewerken van muziek levert de toevalsfactor vaak bijzondere muzikale momenten op. Door te experimenteren met live dubs hoor je de oneindigheid van de echo's, de tape delay en verengalmen. Deze aspecten hebben een inspirerende uitwerking. De vrijheid van expressie is duidelijk voelbaar, waardoor er even geen beperkingen zijn, maar juist ruimte voor spontaniteit ontstaat.”
Samenwerkend met componist en sessiemuzikant Fraknoise, heeft Robbers elke track ontwikkeld vanuit een arrangement van instrumenten en instrumentale effecten. De live dubs geven de luisteraar het gevoel er echt bij te zijn, het live mee te maken. Zo lijkt bijvoorbeeld Hohnerkers Delight te zijn opgenomen in een rokerige muziekkelder.

Mooi en melodieus, het is de analoge warmte in combinatie met digitale perfectie dat het beluisteren van het album tot een belevenis maakt. Elke track levert een unieke ervaring op. Luister zelf maar eens naar Anabells Dub en Mijn Stad, met vocalen van Wladimir M.
Het album refereert volgens Robbers aan het begrip oneindigheid. De luisteraar wordt keer op keer verrast. Er is een risico dat zo'n uitvoerend geheel te abstract wordt, of te melodieus. De subtiele lagen zorgen er echter voor dat deze valkuilen worden vermeden. Face Infinity is een plaat die diepte met een doel heeft: het nodigt de luisteraar uit om elke track tot in detail te doorgronden.

Tracklist:
1. Terrace - Idma (In Dubby Matrimony)
2. Terrace - Hohnerkers Delight
3. Terrace - Smoothie
4. Terrace - Combustion
5. Terrace - Anabells Dub
6. Terrace - Mijn Stad (My City)
7. Terrace - Significance
8. Terrace - Quantum Dub
9. Terrace - Starstruck Galaxy
10. Terrace - Wheelie
11. Terrace - São Paulo Sunset

Album preview: www.youtube.com/watch?v=WzROcmPhCcg
Share/Save/Bookmark