Home Nieuws Releases Adam Sheridan presenteert zijn debuut album “Timezone”
Adam Sheridan presenteert zijn debuut album “Timezone”

sheridanEr zijn maar een paar DJ’s die consequent globaal actief zijn. Adam Sheridan brengt zijn unieke elektronische geluid van de UK naar de Balearen, via San Francisco naar het Verre Oosten, van Zuid Amerika naar Azië en alle andere uithoeken van de wereld. Hij is een van de meest gevraagde EDM artiesten van het moment en vooral 2010 is een druk jaar geweest voor Adam, die zijn zomerseizoen afsluit als een van de Top 100 DJ’s van het jaar. Om het wereldwijde karakter van zijn carrière nog eens te onderstrepen presenteert Adam Sheridan zijn debuutalbum, getiteld “Timezone”. 

Adam’s langverwachte album draait om het concept dat leidde tot de titel “Timezone”: het is in feite een serie van zes unieke tracks die alle gebaseerd zijn op de verschillende continenten die Adam bezocht tijdens zijn loopbaan. Elk nummer is net zo divers en origineel als het volgende en laat de invloed van elk werelddeel op Adam’s muziek horen. De sound van het album brengt zo ook de hectiek van bijna tien jaar toeren rond de wereld tot leven. De serie is aanvankelijk in zes delen uitgebracht; daarna nam Adam diverse remixers in de arm om de originelen onder handen te nemen. Nadat alle versies los waren verschenen zijn deze op het album samengesmeed tot een muzikale reis. Voor de luisteraar is “Timezone” in ieder geval een voorbeeld van Adam’s innovatieve creativiteit.

Drijvende kracht
Adam is ook de drijvende kracht achter zijn eigen label, Electrik Playground; de naam voor zijn eigen output en, uiteraard, zijn debuutalbum. Fans zullen opgetogen zijn dat, naast Adam’s drie meest recente singles “GMT+1 Ibiza”, “GMT-8 Los Angeles” en GMT+8 Manila”, het album ook de exclusieve nieuwe ‘tijdzones’ Melbourne, Cartagena and Guatemala City bevat. En met remixes van Alex Diaz, Taurus & Vaggeli, Joe Brunning, Adam Brown, Sami Saari en Morris Chestnut, is het een album geworden dat je simpelweg niet mag missen!

Tracklist:
01. GMT +11 Melbourne
02. GMT -8 Los Angeles
03. GMT +1 Ibiza
04. GMT -8 Los Angeles (Taurus & Vaggeli Remix)
05. GMT +8 Manila
06. GMT +8 Manila (Sami Saari Remix)
07. GMT +1 Ibiza (Morris Chestnut Remix)
08. GMT -6 Guatemala City
09. GMT -5 Cartagena (Alex Diaz Remix)
10. GMT -5 Cartagena
11. GMT -6 Guatemala City (Joe Brunning Remix)
12. GMT +11 Melbourne (Adam Brown Remix)

Share/Save/Bookmark