Home Nieuws Persberichten Armin van Buuren - Universal Religion Chapter 4
Armin van Buuren - Universal Religion Chapter 4
ArminIedere zomer zijn fans van Armin van Buuren weer in afwachting van twee magische woorden: Universal Religion. De compilatie reeks, waarvan in 2004 de eerste editie uitkwam, is een favoriet onder liefhebbers van hoge kwaliteit dance muziek. Dit jaar landt dan eindelijk de vijfde ‘Chapter’, live opgenomen tijdens Armin’s sets in club Space op party eiland Ibiza.

De Nederlandse DJ/producer leeft al meer dan 15 jaar voor de muziek. Sinds de release van ‘Universal Religion – Chapter 4’, in de zomer van 2009, is er een hoop gebeurd. Zijn vierde artiestenalbum ‘Mirage’ werd uitgebracht en de bijbehorende ‘Armin Only – Mirage’ wereldtour afgetrapt. De 10de verjaardag en 500ste episode van zijn A State of Trance radio show werd gevierd met 5 evenementen op 5 verschillende continenten, verdeeld over 5 weken. Alle events werden live uitgezonden en verbonden daarmee miljoenen luisteraars, die hun passie voor muziek deelden via internet en social media. Een ander hoogtepunt in Armin’s muziekcarrière is zijn nieuwe residency in de wereldberoemde club Space op Ibiza.

Exclusieve tracks
Armin van Buuren houdt vast aan traditie, maar geeft het tegelijkertijd ook een nieuwe draai. Universal Religion Chapter 5 schotelt je twee speciale live recordings van zijn gigs in Space voor. Laat je wegvoeren door exclusieve tracks en remixen, voel de energie van het publiek en geniet van Armin’s ongeëvenaarde DJ skills, terwijl hij een nieuwe, muzikale Chapter aan zijn discografie toevoegt. Op Universal Religion Chapter 5 vind je niet alleen 2 gloednieuwe Armin van Buuren remixen, een nieuwe Gaia track en Armin’s ‘Brute’ samenwerking met Ferry Corsten, het neemt je ook mee langs de beats van BT, Shogun, Ashley Wallbridge, Paul Oakenfold, Alexander Popov, Daniel Kandi, Re:Locate vs Robert Nickson, Andy Moor, John O’Callaghan en vele anderen.

De cover van deze Universal Religion is gemaakt door Nederlands kunstenaar Joseph Klibansky. Zijn kunstwerken zijn wereldwijd bekend en in exposities tentoongesteld. Klibansky creëert grootschalige, idealistische digitale schilderijen die ontstaan vanuit honderden lagen van fotografie, versterkt met acrylverf. Armin vroeg Klibansky om een speciale versie van één van zijn kunstwerken te maken, voor ‘Universal Religion Chapter 5’. Voor deze samenwerking maakte Klibanksy een dromerig beeld van oneindigende, verborgen details, een mix van verleden en toekomst, een ware uitdaging voor je waarneming. Dit kunstwerk zal ook in zijn ‘New Urban Wonderland’ expositie worden opgenomen. Het complimenteert de vele effecten die muziek op haar luisteraars heeft, en dat is precies wat Armin zo aanspreekt in dit werk. De limited edition van ‘Universal Religion Chapter 5’ zal ook een poster van deze bijzondere cover bevatten.   

CD1
01 Ashley Wallbridge - Vision (Intro Edit)  
02 BT & Adam K - Tomahawk   
03 Gofman & Tsukerman - Darko   
04 Shogun - Space Odyssey   
05 Hannah - Falling Away (Armin van Buuren Remix)  
06 Andy Moor feat. Sue McLaren - Fight The Fire (Stoneface & Terminal Remix)
07 Protoculture - Liquid Logic   
08 Dennis Sheperd & Cold Blue feat. Ana Criado - Fallen Angel (Dennis Sheperd Club Mix)  
09 Markus Schulz presents Dakota - Terrace 5 a.m.
10 Gaia - Stellar  
11 Susana - Home (Daniel Kandi Retrofit Remix)   
12 Mike Koglin vs Genix - Helion   
13 Jorn van Deynhoven - Spotlight   
14 Ferry Corsten vs. Armin van Buuren - Brute   

CD2
01 Andrew Bayer - Counting The Points   
02 Kid Alien - The Atmosphere (Klauss Goulart's & Mark Sixma Deep Universe Remix)  
03 Space RockerZ & Tania Zygar - Puzzle Piece (Daniel Heatcliff's Farewell Remix)
04 Alexander Popov - Elegia   
05 Emma Hewitt - Colours (Armin van Buuren Remix)  
06 Gareth Emery & Ashley Wallbridge - Mansion   
07 DNS Project - Exclusive (Bigroom Edit)  
08 John O'Callaghan & Giuseppe Ottaviani - Ride The Wave (Giuseppe Ottaviani Remix)  
09 James Dymond - Gundam   
10 Daniel Kandi - Sagittarius
11 Alex M.O.R.P.H. feat. Sylvia Tosun - An Angels Love (Vocal Mix)  
12 Paul Oakenfold - Full Moon Party
13 Re:Locate vs Robert Nickson - Resource   
14 Ørjan Nilsen - Viking

Share/Save/Bookmark