Home Nieuws Persberichten Mr Sam zet zijn serie voort en presenteert de nieuwe “Opus Quarto”
Mr Sam zet zijn serie voort en presenteert de nieuwe “Opus Quarto”

opus4Fransman Mr Sam is de drijvende kracht achter zijn eigen Opus concept dat het levenslicht zag in  2007. Sindsdien heeft hij de wereldwijde trance community ieder jaar getrakteerd op een unieke mixcompilatie. Muziekhalve staat de Opus serie wat Mr Sam betreft voor totale artistieke vrijheid, waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat. Met de release van tot van tot zover drie Opus episodes onderstreept de DJ/Producer andermaal zijn ongeëvenaarde smaak voor trance. November 2010 is de maand waarin het lang verwachte vierde deel in de serie verschijnt, getiteld: “Opus Quarto: Jerusalem”.

Voor veel fans is het een vast gegeven dat Sam’s muziekkeuze tijdens zijn vele live DJ sets meer dan eens werd vertaald naar CD. De uitgave van de eerste “Opus” in juli 2007 werd door tranceaanbidders van over de hele wereld bejubeld en werd succesvol opgevolgd door “Opus Secundo” en “Opus Tertio”. De serie mag gezien worden als een blauwdruk van wat men mag verwachten als Sam het publiek bespeelt op parties, in de clubs, op grote evenementen, op elk continent. In plaats van een focus op euforie en kolossale breaks gebruikt Sam zijn compilaties vooral om een overweldigende ambiance en atmosfeer te creëren.

Jeruzalem
Mr Sam had het idee om zijn nieuw OPUS op te dragen aan Jeruzalem nadat hij er geweest was en terugkwam met de blauwdruk voor zijn “Pop Model” album wereldtour. Sam weet dat het onderwerp gevoelig ligt om alle bekende redenen. Hoe dan ook heeft Sam geen ander doel dan het vertrouwen van de luisteraar in de muziek, precies zoals hij het zelf voelde toen hij de mythische stad bezocht. Hij is blij de eerste DJ te zijn die een mixcompilatie opdraagt aan Jeruzalem.

Exclusieve tracks
Zoals te doen gebruikelijk bij de vorige delen was het Sam zelf die de tracklist samenstelde en wederom serveert hij de luisteraars de juweeltjes uit zijn eigen collectie van trance schatten.
We volgen de keuze van een DJ/Producer met een missie. Alle tracks zijn exclusief gecomponeerd voor “Opus Quarto”. Sommige titels zijn typische Mr Sam producties; andere werden gemaakt in samenwerking met verborgen talenten van over de hele wereld en sommige door collega producers. Nieuw talent KhoMha staat bijvoorbeeld met eigen titel “Sharem” en een remix van Mr Sam’s “One Day” op de CD, andere te gekke namen zijn Thomas DeColita, Makotrax, Pinkflood vele anderen; al met al een sprankelend geheel van gloednieuwe en absolute vooruitstrevende elektronische dance.

Ter ondersteuning van de nieuw mixcompilatie begint Mr Sam in November 2010 aan zijn “Opus Quarto World Tour”. Het zal een grote verrassing zijn voor de fans om te zien wat Mr Sam deze keer brengt; hier is de tracklist!

Track list:
   
01. Thomas DeColita - Jerusalem (Opus Quarto Intro)
02. Amurai featuring Sean Ryan - Killing Me Inside (Intro Mix)
03. Makotrax - Persuade Me
04. Pinkflood featuring Tiff Lacey - Someone Like You (James Nelson Like Prog Remix)
05. Mr Sam featuring Kirsty Hawkshaw - One Day (KhoMha Remix)
06. KhoMha - Sharem (Sunrise Mix)

07. Mr Sam vs. Fred Baker present As One - Forever Waiting (Sesta Remix) 

08. Natho - Dreamer’s Symphony

09. Sesta - Runaway
10. Nuera featuring Szen - Love Lost (Electro Mix)

11. Ruby & Tony - Hindi

12. Sesta - On Fire
13. Moonpax - Ahava

Share/Save/Bookmark