Home Nieuws Aankondigingen Cosmic Gate presenteert nieuw artiestenalbum "Wake Your Mind"
Cosmic Gate presenteert nieuw artiestenalbum "Wake Your Mind"

wake_yourNa maandenlang keihard werken presenteren Nic en Bossi van Cosmic Gate hun gloednieuwe en vijfde artiestenalbum, getiteld “Wake Your Mind”. Naast hun meeste recente single “The Theme” en de hit “Barra” bevat de release co-producties met internationale artiesten als Myon & Shane 54, Arnej en Andrew Bayer. De vocalen komen onder anderen van Emma Hewitt, Aruna, JES, Cary Brothers en Cathy Burton. 

2011 is andermaal een superdruk en vooral muzikaal jaar geworden in het leven van Cosmic Gate. Eerder dit jaar al verscheen “Back 2 The Future”, een dubbelalbum vol remixes van hun vroegere singles die vervolgens ruim drie maanden in de Beatport Top 10 bleven staan. Daarnaast maakten de mannen hun langverwachte debut voor BBC Radio 1’s Essential Mix en rondden ze in de tussentijd een kleine 100 optredens over de hele wereld af. 


En zoals het hoort bewaart Cosmic Gate het beste voor het laatst, want de kroon op dit jaar is uiteraard hun nieuwe artiestenalbum. In een recent interview over de titel waren Nic en Bossi heel duidelijk: ““Wake Up Your Mind” is ons gezamenlijke statement ten aanzien van het huidige EDM universum. Met dit album rammelen we aan de meningen die men over onze muziek heeft, om voorgoed af te rekenen met die platgereden en oubollige misvattingen.”

De muziek spreekt voor zich. Vanaf de eerste beats laat Cosmic Gate de speakers hard werken met het samen met Arney geproduceerde “Sometimes They Come Back For More”. Direct daarna is het de beurt aan hun nieuwe single “Be Your Sound” waarin IDMA winnares Emma Hewitt de vocalen voor haar rekening neemt. Op “Wake Your Mind” spelen vocalen sowieso een belangrijker wordende rol. Voor het titelnummer is het film- en TV singer/songwriter Cary Brothers die het lo-fi, rockachtige refrein zingt. Cathy Burton tilt “Drifting Away” naar een nieuw niveau; de Zuid Afrikaanse J’Something weeft zijn stem door de hamerende synths van “Over The Rainbow”; JES laat haar kenmerkende geluid horen op “Flying Blind” en in de lagere regionen van het aantal beats per minute vinden we de Australische Alana Aldea die schittert op “Never Apart”. 

“The Theme”, Cosmic Gate’s cover van de Jurgen Vries classic, is natuurlijk de floorfiller van het album. Direct nadat Nic en Bossi de track in hun zomerse clubsets begonnen te draaien vroegen zelfs de grootste DJ’s van de wereld zich af hoe ze aan het nummer moesten komen.

Zoals altijd heeft Cosmic Gate de minder voor de hand liggende partners gezocht om mee te werken. Samen met Anjunadeep/Beats artist Andrew Bayer zetten ze de hoofdletter H in house met de “Nothing Ever Lasts”; een track die pompende beats combineert met knetterende en atmosferische progressive synths. Op het album horen we een oude bekende: Aruna, die ook al zong op “Under Your Spell en die nu samen met Myon & Shane 54 het krachtige “All Around You” aflevert. 

Nic en Bossi weten voor “Wake Your Mind” op briljante wijze nieuwe wegen in te slaan. Of het nu om de downtempo stijl van “Beautiful Destruction” gaat of om de meesterlijke en overbekende sweeps van “Barra”; het album maakt een perfecte cirkel van 360 graden die als een ware luisterervaring voor iedereen wat te bieden heeft. 

Tracklist:
01. Cosmic Gate & Arnej - Sometimes They Come Back For More
02. Cosmic Gate & Emma Hewitt - Be Your Sound
03. Cosmic Gate & Cary Brothers - Wake Your Mind
04. Cosmic Gate - The Theme
05. Cosmic Gate, Myon & Shane 54 and Aruna - All Around You
06. Cosmic Gate & Alana Aldea - Never Apart
07. Cosmic Gate & J'Something - Over The Rainbow
08. Cosmic Gate & Andrew Bayer - Nothing Ever Lasts
09. Cosmic Gate & Emma Hewitt - Calm Down
10. Cosmic Gate - Barra
11. Cosmic Gate & Cathy Burton - Drifting Away
12. Cosmic Gate & JES - Flying Blind
13. Cosmic Gate - Perfect Stranger
14. Cosmic Gate & Alana Aldea - Beautiful Destruction

 

Share/Save/Bookmark