Home Nieuws Aankondigingen Terugkeer van een legende: Allure presenteert nieuw album “Kiss From The Past”
Terugkeer van een legende: Allure presenteert nieuw album “Kiss From The Past”

magic_muzikTijs Verwest’s Allure act is altijd een beetje in mysterie gehuld geweest. En dan gaat het niet alleen om de naam. In de loop van de afgelopen 13 jaar verschenen er diverse singles die doorgaans titels droegen met een flinke dosis emotie erin en af en toe was er subtiel ‘Tiësto Presents’ aan toegevoegd. Hoe dan ook is het nu Allure dat het gloednieuwe en langverwachte album “Kiss From The Past” aan de wereld voorstelt.

Met releases als “When She Left”, “Rejected”, “No More Tears” en “The Loves We Lost” werd zonder uitzondering Verwest’s geloofwaardigheid op trance niveau stevig verankerd terwijl tegelijkertijd de tracks onder zijn eigen en meest bekende alias de charts over de hele wereld domineerden.

Vaarwel of niet
Nadat hij 18 maanden geleden zijn trance veren afschudde (wat leidde tot perplexe reacties van de loyale fans) leek het er even op dat de 2008 track “Power of You” met Christian Burns het ‘vaarwel’ van Allure zou worden. Toch blijkt nu dat op de achtergrond er een gevoel van ‘unfinished business’ moet zijn geweest. Want als uit het niets komt Allure deze maand toch met een 14 tracks tellende knaller van een langspeler. Verrassend genoeg en zonder twijfel zal dit juweeltje de wereldproducer toch weer in het epicentrum van de trance plaatsen. Zij die het nieuws destijds hoofdschuddend tot zich namen en zich afvroegen in welk zwart gat van de trance hij verdwenen was, kunnen zich nu alsnog klaarmaken voor een kolossaal nieuw album.

Het startschot van “Kiss From The Past” is “September Sun”, een track met een lekker classic geluid. De vrouwelijke vocalen -en dat zijn er op dit album heel wat- lijken allemaal gericht te zijn op hen die op de dansvloer niet bang zijn voor emotie en kippenvel. De schitterende Emma Hewitt straalt zowel aan het begin als aan het eind met de songs “Stay Forever” en “No Goodbyes”; om nog maar te zwijgen van de vocalisten Kate Miles, Jeza en Lindsey Ray. En wederom komen we Christian Burns tegen: deze maal op “On The Wire”, een perfecte floorfiller vol met Tijs z’n typische, lekker dik aangezette en scheurende synths.

Trance kanonnen
Verwijzingen naar z’n nieuwe sound zijn trouwens minimaal. Alleen in “Mariestad”, een samenwerking met de groeiende house held Henrik B, steken ze af en toe de kop op. Als op het album de trance kanonnen naar buiten worden gerold, dan gebeurt het ook meteen goed. Het uplifting geluid van “Coming Light”, de broeierige donderbui van “I Am”, het veelzeggende “Guilty Pleasures” en natuurlijk de sublieme strings van het titelnummer; stuk voor stuk materiaal dat de clubs tot diep in de nacht afgeladen vol houdt. De eerste single “Show Me The Way” is inmiddels al verschenen en bevat de vocalen van JES, die hier een van haar beste performances levert sinds “As The Rush Comes”. De remixes komen van tyDi, Solarstone, Jeziel Quintela en Jquintel & Manufactured Superstars.

Zoals met zoveel voorgaande Allure releases kunnen we gerust stellen dat de clou in de titel gevonden kan worden. “Kiss From The Past” is Tijs Verwest’s terugblik op het genre waar hij beroemd mee werd. En als dit de zwanenzang van Allure inhoudt, dan is het in ieder geval met een magistraal album in handen.

Tracklist:
01. Show Me The Way (feat. JES)
02. September Sun
03. Stay Forever (feat. Emma Hewitt)
04. Coming Light
05. On The Wire (feat. Christian Burns)
06. Mariestad (feat. Henrik B.)
07. Kiss From The Past
08. My Everything (feat. Kate Miles)
09. I Am
10. I'm Home (feat. Lindsey Ray)
11. Guilty Pleasures
12. No Goodbyes (feat. Emma Hewitt)
13. Peace
14. You Say It’ll Be Okay (feat. Jeza)

Share/Save/Bookmark