Home Nieuws Persberichten Giuseppe Ottaviani presenteert nieuw artiestenalbum “Magenta”
Giuseppe Ottaviani presenteert nieuw artiestenalbum “Magenta”

GiuseppeTegen het einde van het afgelopen decennium bracht trance grootmeester Giuseppe Ottaviani tot groot genoegen van z'n fans en de pers zijn eerste album "GO!" uit. Inmiddels heeft de Italiaanse artiest, na een kleine vier jaar hard werken, zijn opvolger klaar en presenteert hij met gepaste trots zijn nieuwe langspeler "Magenta". Samen met andere 'tranceologists' Ferry Corsten, Aly & Fila en vocalisten zoals onder anderen Eric Lumiere, Audrey Callagher, Linnea Schössow, Lo-Fi Sugar en Seri, is Ottaviani er weer helemaal klaar voor. Tijd om alle varianten, tonen en gradaties van "Magenta" volledig te omarmen.

Magenta staat voor Harmonie
Giuseppe's tweede artist album telt een dikke 15 tracks en zet in met "Rush" als de ouverture. Voorzien van de smekende vocalen van Lo-Fi Sugar geeft de transcendente breakbeat het eerste schijnsel van "Magenta" weer. Met "Love Will Bring It All Around", de lead single van het album, brengt Giuseppe wat meer trance-progressive naar voren. Met lekker donderende drums, strakke percussie en sfeervolle synths is het de perfecte bodem voor Eric Lumiere's zang. Het nummer was recentelijk nog Armin van Buuren’s Tune of the Week in A State of Trance 608 en werd bejubeld door DJ Mag; Mixmag gaf het zelfs de Single of the Month Award.

Magenta is non conformistisch
Zonder het tempo los te laten bouwt Giuseppe in solo-mode "Magenta" verder uit. Op "Cold Flame" trapt hij stevig op het distortion pedaal en verweeft hij zijn electro sounds met dampende effecten. "Feel The Music" gaat door met een knipoog naar de gemoduleerde acid sounds van Hardfloor's "Hardtrance Acperience", waarin de TB-303 het kookpunt bereikt. "Waterpark" is daarna de eerste van vele 'come-together' festival momenten.

Magenta brengt balans
Het mystieke centrum van het album bevindt zich in het hart van de tracklist. De uit Melbourne afkomstige zangeres Alana Aldea gaat op "Heal This Empty Heart" heel diep, waarna Audrey Gallagher ons betovert met haar herkenbare Gaelic accent op "Walk This World With Me".

Magenta is universeel
Tegen het einde van "Magenta" rolt de Italiaanse producer het zware geschut naar buiten. Op "Brilliant People" zijn het Aly & Fila die Giuseppe aanvullen en met ruige beats de continu verschuivende vrouwelijke klanken met duizelend effect inzetten. In het sluitstuk van het album is het Ferry Corsten die met Giuseppe de symfonische strings in lagen stapelt en vol vuur voorziet van pitch bends die gecombineerd met snijdende synths van “Magenta” reeds bij voorbaat een classic maken.

Giuseppe Ottaviani heeft de perfecte opvolger van "GO!" afgeleverd; een panoramisch werk dat je vanuit de opnamestudio bij je lurven grijpt en maandenlang niet meer loslaat. Volwaardige electronic dance music met een royale surround sound die de big rooms moeiteloos vult - de kleur van deze zomer kan er maar één zijn: "Magenta".

Tracklist:
01. Rush (featuring Lo-Fi Sugar)
02. Love Will Bring It All Around (with Eric Lumiere)
03. Stars (featuring Linnea Schössow)
04. Illusion (featuring Stephen Pickup)
05. Cold Flame
06. Gave Me (featuring Seri)
07. I Am Your Shadow (with Audiocells featuring Shannon Hurley)
08. Nothing Wrong (featuring Faith)
09. Feel The Music
10. Heal This Empty Heart (featuring Alana Aldea)
11. Waterpark
12. Waiting On Someday (featuring Vitamin B)
13. Brilliant People (with Aly & Fila)
14. Walk This World With Me (featuring Audrey Gallagher)
15. Magenta (with Ferry Corsten)

Share/Save/Bookmark