Home Nieuws Persberichten BT genomineerd voor Grammy Award met “These Hopeful Machines”
BT genomineerd voor Grammy Award met “These Hopeful Machines”

BT2Black Hole Recordings feliciteert BT met zijn nominatie voor de 53ste editie van de Grammy Awards. BT is genomineerd in de categorie Best Electronic/Dance Album voor zijn zesde studio- album getiteld “These Hopeful Machines”. Andere genomineerden zijn The Chemical Brothers, Goldfrapp, Groove Armada en La Roux.

BT, internationaal erkend als artiest, producer, film composer en ‘technologist’ presenteerde “These Hopeful Machines” in februari 2010. De release verscheen als een waar 2CD epos dat de luisteraar twee uur lang meesleept door orkestrale arrangementen, pulserende electronic beats, gevoelige vocale melodieën en zelfs eenvoudig akoestisch guitaarspel. Het album bracht de hits “The Rose of Jericho”, “Every Other Way” en “The Emergency”. De meest recente single, getiteld “Le Nocturne de Lumière” werd gebruikt in de Disney film “The Sorcerer’s Apprentice”.

Opmerkelijke gave
“These Hopeful Machines” is de opvolger van “This Binary Universe” uit 2006, een album dat een geheel nieuw genre van uitdagende electro-acoustische muziek voortbracht. Keyboard Magazine schreef in een van haar kritieken: “Over honderd jaar zou “These Hopeful Machines” wel eens gezien kunnen gaan worden als het eerste grote werk van het nieuwe millennium. Zo goed is het.” 
Al op jonge leeftijd legde BT (Brian Transeau) een opmerkelijke gave voor het spelen en begrijpen van klassieke muziek aan de dag.  Avant-garde en romantische componisten als Stravinsky, Bartok, Debussy en Rachmaninov hadden veel invloed op hem. 
 
Eerste grammy award?
Als het om zijn muziek gaat is Brian heel duidelijk: “Mijn hoofddoel is om de emotie en de integriteit van een song intact te laten, zelfs als ik grenzen moet verleggen voor stijl en techniek. Als iets te gehaast verloopt, zijn mensen minder bereid om een creatief werk in zich op te nemen. Er zijn zo weinig dingen die ons echt kunnen boeien. De hele intentie bij het ‘consumeren’ van muziek is meestal om een zekere bewustwording of een gevoel te ervaren; om een waarlijk empatische connectie met anderen te maken. Mijn hoop is iets te creëren dat de luisteraar het gevoel geeft iets te horen dat een leegte opvult. Ik wil echt iets blijvends maken.”
“These Hopeful Machines” geeft blijk van BT’s techniek, lyriek, zijn visie als componist op de uitvoering en zijn bekende melodische complexiteit en hypermoderne elektronische technieken die het album van begin tot eind beheersen, zouden hem nu wel eens zijn eerste Grammy Award kunnen bezorgen. 

Tracklisting:

CD1
01. Suddenly
02. The Emergency
03. Every Other Way
04. The Light Of Things
05. Rose Of Jericho
06. Forget Me

CD2
01. A Million Stars
02. Love Can Kill You
03. Always
04. Le Nocturne De Lumière
05. The Unbreakable
06. The Ghost In You

Share/Save/Bookmark