Home Nieuws Releases SMF en Bas & Ram - ‘MDMA’
SMF en Bas & Ram - ‘MDMA’

Dat de zomer van 2006 bijzonder was, weten we allemaal. Maar dan denken we voornamelijk aan hoe ontzettend warm het was op de diverse festivals. Deze zomer zal echter ook de boeken in gaan als de zomer waarin SMF en Bas & Ram aan de wieg stonden van hun gezamenlijke productie ‘MDMA’.

Bas & Ram, twee levende legendes die keer op keer hun waarde voor de dancescene bewijzen. Ze zijn de drijvende krachten achter de Déjà Vu-feesten en het nieuwe Trancesetterz-concept, ze hebben in 2006 hun eigen Privilege-label opgericht en natuurlijk draaien ze wekelijks hun bekende sound in de grote clubs en op grote festivals als Defqon1, Q-Base en Mysteryland. Ze vierden onlangs hun tienjarig jubileum als DJ duo en het moet wel heel gek lopen willen daar niet minstens nog tien jaar bij komen. Dit wordt ondersteund door het aantal hits dat ze dit jaar al hadden: ‘Dancetour Anthem 2006’, ‘The Bells’, ‘Speed Of Light’ en ‘Alien Thread’deden het alleen goed in zowel de charts als op de dansvloeren in de hele wereld.

SMF, vroeger ook wel bekend als Smurref, is een producer, multi-labeleigenaar,
maar vooral dj en live artiest in hart en nieren. Hij stond al eind jaren negentig op feesten zoals Dance Valley en High Quality. Daarna is zijn sound geëvolueerd tot een eigenzinnige mix van trance, harddance, techno en progressive, wat hem optredens opleverde in o.a. de Heineken Music Hall, Heaven (Londen, UK), Hemkade enzovoorts. Zijn label AA-Records is inmiddels ook succesvol, vorig jaar was SMF verantwoordelijk voor rond de zestig producties die het mondiaal erg goed hebben gedaan.
Gepland staan nu een aantal veel belovende projecten met oa. DJ Jurgen, en is er een live tour gepland in de USA begin 2007.

De samenwerking tussen deze dance-iconen moest dus haast wel een succes worden, en dat is het geworden! ‘MDMA’ is zeer goed ontvangen door de mensen uit de scene. Op 29 juni j.l. ging ‘MDMA’ online bij www.dance-tunes.com, Nederland’s grootste online downloadservice voor dancetracks. Na de eerste week stond ‘MDMA’ op nummer 6 in de charts, na de tweede week was de tweede plek veiliggesteld en in week drie voerden SMF en Bas & Ram met gepaste trots de lijst aan, waar ‘MDMA’ nu al vier weken blijft staan.

De original mix is een heerlijke hardtrancer met wat harddance- en techno-invloeden, een must voor elke harddance DJ. De Tekmix is iets meer richting de progressive techtrance kant, maar heeft wel de oorspronkelijke, vette drive. Dit gecombineerd met de duistere vocal en de mooie synths en strings is het een enorm sterk geheel, in beide uitvoeringen welteverstaan.

Het is 18 augustus dan eindelijk zover: de release van ‘MDMA’ op vinyl en cd single! De plaat en de single zullen bij de bekende verkoopadressen liggen, wat hoogstwaarschijnlijk gaat zorgen voor een Top 40 notering, omdat ‘MDMA’ nu al in de officiële Top100 en Download Top 50 staat.

Maak je borst maar nat, want de sound van SMF en Bas & Ram knalt uit je speakers als nooit tevoren!

 

Share/Save/Bookmark