Home Nieuws Releases Revelations: Johan Gielen levert nieuw album af
Revelations: Johan Gielen levert nieuw album af

ImageMet Revelations levert Johan Gielen een meesterstuk af waaraan ruim drie jaar is gewerkt. En die drie jaar zijn buitengewoon goed besteed. Revelations is een dubbelalbum geworden waarop Johan Gielen de stand van zaken in de dance èn zijn leven weergeeft. Het album is inmiddels met overweldigende positieve reacties ontvangen.

“Dit album heeft niet voor niets de titel Revelations meegekregen,” zegt top-deejay Johan Gielen. “Dit album is in veel opzichten voor mij een openbaring geweest, en ik denk dat alle muziekliefhebbers Revelations zullen ervaren als een eerbetoon aan de muziek.”

Met Revelations levert Johan Gielen een meesterstuk af waaraan ruim drie jaar is gewerkt. En die drie jaar zijn buitengewoon goed besteed. Revelations is een dubbelalbum geworden waarop Johan Gielen de stand van zaken in de dance èn zijn leven weergeeft. Het album is inmiddels met overweldigende positieve reacties ontvangen. Het gezaghebbende tijdschrift DJ Mag (UK) geeft Revelations een waardering van ‘5 out of 5’, de Veronicagids stelt dat ‘Gielen gloreert’ en kent de hoger score van 4 sterren toe. Tracks van Revelations behoren nu al tot de meest beluisterde nieuwe dancetracks op het internet.

Revelations is in alle opzichten een zeer opvallend album. Johan Gielen heeft er zijn ervaringen van zijn leven en carrière op weergegeven op een manier die alleen maar zeer imposant genoemd kan worden. Het is een afspiegeling geworden van wat Johan Gielen vandaag de dag is: één van de grootste deejays van de wereld met een volkomen eigentijdse opvatting van dance.

Revelations bevat een echte staalkaart van de hedendaagse Johan Gielen sound. Het eerste nummer van CD1 (Kuredu Express) geeft al direct duidelijk aan dat dit géén alledaags album is. Met een onmiskenbare spirituele invloed, die zijn residentie in de wereldberoemde Club Velfarre (Tokyo) reflecteert. Johan Gielen was daar ruim twee jaar resident en vandaag de dag kan hij in Tokyo nog steeds niet over straat zonder links en rechts handtekening uit te delen.

Met de titeltrack Revelations gooit Johan Gielen het over een volkomen andere boeg. Hier kiest hij juist voor een weergaloze drive en energie, die duidelijk van 2006 en de toekomst is, met experimentele soundscapes en technieken die aangeven wat de stand van zaken is op het gebied van trance anno nu. Geen geijkte wegen, geen platte deuntjes en nooit voorspelbaar: het trancegeluid van Johan Gielen is magisch, vol emotie, sexy en met een handtekening die ronduit uniek is. De pre-producties van het album doken de afgelopen maanden al op in alle platentassen van alle grote deejays over de hele wereld. En terecht, want zijn producties gelden als geheide dance hit en laten het publiek nooit onberoerd.

Wie de sympathieke deejay aan het werk heeft gezien, weet dat dit geen gewone deejay is. Hij heeft een zesde zintuig voor opbouw en stijl. Natuurlijk hoort het feest te zijn achter (en voor) de draaitafels, maar hij gaat een forse stap verder. Hij combineert een perfecte draaistijl met een scherp oog voor sfeer en ambiance. Zomaar een plaatje draaien is er bij hem nooit bij: hij zweept de bezoekers en luisteraars op in een race, die maar tot één ding leidt: een uitzinnig publiek. Plus hoge waarderingen van over de hele wereld en een inmiddels grote schare fans.

Op Revelations toont Johan Gielen zich een man met een missie. En die missie is eenvoudig: laat het geluid van nu horen. En laat tegelijkertijd horen wat zijn wortels en emoties zijn. Dat laatste is heel duidelijk voelbaar en hoorbaar op ‘Moments’, dat herinnert aan zijn (overleden) moeder. Het is de gevoelige kant van Johan Gielen, weergaloos vertaald in muziek.

Revelations is de reflectie van drie jaar werk. Want zo eenvoudig als het klinkt, is het bij Johan Gielen nooit. Hij streeft naar de absolute perfectie bij elke productie die de studio verlaat. Terecht, want daardoor is hij tot een soort keurmerk voor de betere dance geworden. Op deel 2 van Revelations heeft Johan Gielen dan ook ruimte ingeruimd voor speciale remixen van zijn hits  ‘Dreamchild’, ‘Physical Overdrive’ en  ‘Show me what you got’. Van de nieuwe singles Revelations verschijnen overigens remixen van Global Experience, Estefan Falsh en de Filterheadz.

Met een track als Magnitude is het opnieuw Johan Gielen op zijn allersterkst waarbij het helemaal niet moeilijk is voor te stellen om een overvol festivalterrein totaal uit zijn dak te zien gaan. Een aangezicht dat Johan Gielen trouwens wel heel bekend moet voorkomen: er is bijna geen festival meer in de wereld (van Kuala Lumpur tot Poznan, van Vancouver tot Bodrum, waar hij niet stond met groot succes. Plaatsen die hij in 2007 allemaal weer aan zal doen en meer, want aan de release van Revelations is een omvangrijke wereldtournee gekoppeld die fans van over de hele wereld weer bijeen zal brengen in clubs, op festivals en in stadions.

Revelations is een duidelijk statement van Johan Gielen. How did I get here and what do I have to tell you today. Het is een artiestenalbum dat in menige CD speler zal worden geschoven,  om er de eerstkomende maanden niet meer uit te voorschijn te komen - zoals het een echt goed album hoort te vergaan.

“Ik hoop dat mijn fans wereldwijd met me meereizen op deze muzikale reis, dat ze de openbaringen vinden die ik ook heb gevoeld, en dat ze net zo genieten van de muziek als ik,”zegt Johal Gielen er zelf over. “Revelations is een album recht uit mijn hart, en ik beschouw het dan ook als een eerbetoon aan de muziek en mijn fans. Revelations is wat ik vandaag ben, wat ik voel en wat ik wil zeggen. En dat doe ik het beste door de muziek op dit album.”

Voor meer informatie, check www.johangielen.com en op My Space: www.myspace.com/johangielen and www.blackholerecordings.com, boekingen: www.bbbookings.com, contact: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

 

 

 

Share/Save/Bookmark