Home Nieuws Releases Andy Duguid - Miracle Moments
Andy Duguid - Miracle Moments

Songbird_CD_131Andy Duguid’s carrière begon in 2007 met de internationale hitsingle “Hypocrisy” die in alle clubs ter wereld werd grijsgedraaid door Tiësto, Paul Van Dyk en Armin van Buuren. Tegen de tijd dat zijn tweede single -een van de grootste dancetracks van 2007- "Don't Belong" uitkwam, was Andy Duguid een gevestigde naam en vooral producer in de dance industrie geworden. Voor deze gloednieuwe release, getiteld “Miracle Moments”, verlaat Andy de studio en neemt plaats achter de decks om zijn eerste 2CD mixcompilatie af te leveren. 

Nadat de hits “Don’t Belong” en “Wasted” successievelijk werden gereserveerd voor In Search of Sunrise 6 en 7, werd Andy gecontracteerd op Tiësto’s Black Hole Recordings label. De platendeal resulteerde in de release van zijn debuutalbum “Believe”, dat in november 2008 wereldwijd werd uitgebracht. Het album  etaleerde Andy’s gevarieerde manier van produceren in elf naadloos aan elkaar gemixte tracks. De beste vocalisten uit de business, zoals Julie Thompson, Leah, Esmaye en I-Fan werkten mee en over de hele wereld werd het album door zowel de DJ’s als de pers jubelend ontvangen. “Believe” had van Andy eindelijk een ster gemaakt, niet alleen als producer en veel gevraagd remixer, maar ook als top DJ.
 
Vanaf dat moment stroomden de boekingen binnen en Andy’s DJ optredens brachten hem naar alle uithoeken van de wereld, waar hij draaide in arena’s, op festivals en in clubs in Amerika, Brazilië, Azië en door heel Europa. Zijn ontmoetingen met nieuwe culturen en uitzinnige fans bleken een bron van inspiratie die leidde tot het concept achter “Miracle Moments”. Na de opnamesessies was Andy oprecht blij met het resultaat: “Het werken aan mijn eerste mixcompilatie was fantastisch. Voor mij was het een carte blanche die me de echt de mogelijkheid gaf om mijn gevarieerde muzikale smaak en ware stijl als DJ te tonen, maar dan buiten de studio.”
 
En het is waar: voor “Miracle Moments” stapt Andy uit zijn produceroutfit en grijpt naar zijn koptelefoon, twee draaitafels en een mixer; alles om een magnifieke set van bijna drie uur, verdeeld over twee CD’s af te leveren. Eindelijk krijgen we de kans om te genieten van de DJ in Andy Duguid. Met het grootste gemak verweeft hij diepe, melodieuze trance met donkere progressive tracks en techy nummers met emotionele vocale meesterwerken. Tegen het einde van de mix beweegt hij richting pure, symfonische trance, wat een perfecte manier blijkt om deze rollende, continu veranderende reis door geluid, af te sluiten. Met tracks van Marcus Schössow, George Acosta, Jonas Steur, Tom Cloud, Moonbeam en natuurlijk Andy Duguid zelf, waaronder trouwens ook het titelnummer, weet je in ieder geval zeker dat je luistert naar een briljante mixcompilatie met de beste EDM van het moment die ook nog eens de diepte ingaat!

Tracklist:

CD1
01. Andy Duguid - Life
02. Marsbeing - MoonMan
03. Chris Domingo feat. Michelle Elise - Organica (Dub Mix)
04. Arty - Rush (Original Tech Mix)
05. Dean Newton - The Fourth Floor
06. Proff - Abandoned (Original Mix)
07. Zachary Zamarripa - Calling
08. Matteo Marini - Next Day (Noferini & Marini Remix)
09. Monakhov & Que - Order Of Chaos
10. Andy Duguid - Divine Intervention
11. Julian Wess & Mike Carey feat. Johan Cederberg - Mountains (Matan Caspi Remix)
12. Marcus Schössow & Reeves feat. Emma Hewitt - Light (Andy Duguid Remix)

CD2
01. George Acosta feat. Fisher - Love Rain Down On Me
02. Moonbeam - Through A Fog
03. Marsbeing - Open Your Eyes
04. Jonas Steur feat. Julie Thompson - Side By Side
05. Tom Cloud feat. Antonia Lucas - Silent Sun (David Forbes Refit)
06. Prayag + Rishab - Roshni (Dub)
07. Estiva - Rockerduck
08. Estiva - The Kingdom (Original)
09. D.E.R. & Julius Beat - Our Feeling (KhoMha Remix)
10. Andy Duguid feat. Leah - Miracle Moments
11. Future Disciple feat. Hayley Parsons - Let It stay That Way
12. Ruby & Tony - After Dark (Original

Share/Save/Bookmark