Home Nieuws Releases First State - Changing Lanes
First State - Changing Lanes

first_state_changing_lanes_mpDat Black Hole Recordings een neusje heeft voor talent moge duidelijk zijn gezien de indrukwekkende catalogus van dit befaamde label. De vele artiestenalbums afkomstig van de artiestenstal genieten niet slechts nationaal succes; de Black Hole Recordings artiestenalbums staan ook ver over de landsgrenzen onder grote belangstelling. Het nieuwste wapenfeit op albumgebied komt van niemand minder dan First State, die met het album Changing Lanes - vanaf heden te krijgen - laat zien en horen dat de bron met vaderlandse kwaliteitstrance nog lang niet droog staat.

Achter het First State project gaat een man schuil wiens naam inmiddels tot de gevestigde orde mag worden genoemd: Sander van Dien. Oorspronkelijk een tweekoppig project - co-producer Ralphie B, bekend van zijn monsterhit Massive, verliet het project in 2009 - is First State voor de wereldtop in het trance en progressive genre verre van onbekend. De First State producties hebben een onverbiddelijke plek opgeëist in de DJ sets en radio playlists van de allergrootsten, waaronder o.a. Armin van Buuren’s A State Of Trance en Tiësto’s bekroonde radio show Club Life.

Gedurende de laatste drie jaar heeft Sander van Dien zijn First State oeuvre goed aangevuld met releases als Falling (featuring Anita Kelsey), Evergreen, Your Own Way (featuring Elliot Johns), de Beatport #1 single Off The Radar en My Sanctuary, die door Richard Durand eigenhandig gekozen werd als openingstrack van zijn In Search Of Sunrise 8 compilatie. Op remixgebied heeft Sander van Dien zijn sporen ruim verdiend met het verzorgen van nieuwe versies voor o.a. Tiësto, Armin van Buuren, Fila & Peri en 4 Strings.

Als DJ stond Sander van Dien al in de booth van toonaangevende evenementen als Trance Energy, Gatecrasher, Godskitchen, Tomorrowland en velen meer. Begenadigd DJ als Sander van Dien is had hij de kans zijn draaivaardigheden te vertalen naar een In Trance We Trust compilatiedeel, een eer die slechts voor de groten is weggelegd.

Het album Changing Lanes van First State markeert het tweede artiestenalbum van dit supertalent na de release van het First State debuutalbum Time Frame in 2007. Changing Lanes staat niet alleen voor een verandering van koers op muziekgebied, het geeft ook de nieuw ingeslagen weg aan sinds Sander van Dien het First State project solo bestiert. Changing Lanes offreert hoge school elektronische producties die moeiteloos gefuseerd worden met indie en popvocalen, die gecombineerd de unieke, magische en First State kenmerkende sfeer neerzetten. Het album herbergt twaalf prachtige uitgebalanceerde trance en progressive songs waarin First State de vocale hulp krijgt aangereikt van o.a. Elliot Johns en Sarah Howells.


Track list
1. My Sanctuary
2. Exeo
3. Surrounds Me (featuring Elliot Johns)
4. Cape Point
5. Cross The Line (featuring Relyk)
6. Mojave
7. Reverie (featuring Sarah Howells)
8. Butterfly Effect
9. Breathe On Me (featuring Elliot Johns)
10. Brave (featuring Sarah Howells)
11. Primate
12. As You Were

Share/Save/Bookmark