Home Nieuws Releases Moonbeam brengt album Around The World uit
Moonbeam brengt album Around The World uit

Moonbeam_-_All_Around_The_World_packshot_-_lo_resDe één beweert dat het strenge winterse klimaat in Rusland schreeuwt om warme melodische muziek. Anderen beweren dat in een land gebukt onder een economische malaise, trance als een muzikale troost fungeert. Wat ook de reden moge zijn, Rusland heeft een historie als het op leveren van getalenteerde elektronische artiesten aankomt. Al een half decennium mogen de broers Pavel en Vitaly Khavleev a.k.a Moonbeam zichzelf rekenen tot één van de grootste muziekexponenten in de Russische muziekgeschiedenis en het langverwachte nieuwe artiestenalbum Around The World, vanaf heden verkrijgbaar, zal aan deze status een significant steentje gaan bijdragen.

Een relatief korte tijd is Moonbeam slechts actief in de muziekindustrie, wat niet af te leiden is aan de discografie die ondertussen is uitgegroeid tot flinke proportie. Meer dan vijftig releases - en een equivalent aan remixen voor anderen - werden reeds vervaardigd en kunnen rekenen op steun van o.a. Above & Beyond, Tiësto, Armin van Buuren, Cosmic Gate, Judge Jules, Markus Schulz, Matt Darey, Paul van Dyk, Ferry Corsten en velen anderen. Moonbeam’s onderscheidende stijl combineert de beste elementen uit een breed scala aan muziekgenres. Om Moonbeam onder de T van Trance te archiveren zou het project tekort doen; Moonbeam producties variëren van diepe minimal, verfijnde progressive, delicate trance tot “grote hallen” techno, bij gelegenheid zelfs hier en daar voorzien van een Balearisch tintje.

Op het met meerdere prijzen bekroonde label Black Hole Recordings - Moonbeam’s huidige thuisbasis - leveren de gebroeders Khavleev een kwalitatief twaalf tracks tellend album af die de lat voor toekomstige elektronische dance albums weer iets hoger legt. Tijdens twaalf muzikale hoogstandjes, voorzien van vocale support van o.a. Daniel Mimra, Avis Vox, Ali.Bi en Blackfeel Wite, begeleidt Moonbeam de luisteraar door hun muziekspectrum. Diepe instrumentale producties worden afgewisseld met betoverende vocale tracks en opzwepende dansvloerkrakers, waarbij in elke individuele song de nadruk op delicaat sferisch melodiegebruik ligt zonder de platgetreden paden te volgen. Hierdoor levert Moonbeam een volwaardig en volwassen artiestenalbum af die geschikt is voor zowel het chillen als het clubben.

Tracklist:

1.  Life Tree (with J-Soul)  
2.  Song For A Girl (feat. Blackfeel Wite)
3.  Through A Fog
4.  Look Around (feat. Daniel Mimra)
5.  Breathless
6.  Evelyn (feat. Ali.Bi)
7.  Save The World (with Mars Needs Lovers)
8.  Elephant Ride (with Akshai featt. Avis Vox)
9.  Closer To Me
10. The Lilt (feat. Avis Vox)
11. Forever Sun
12. Falling Stars

Moonbeam - Around The World ligt vanaf heden in de landelijke muziekwinkels en is online verkrijgbaar via www.blackholeshop.com, www.freerecordshop.nl en www.bol.com. Als download is het album o.a. te krijgen op iTunes.

www.moonbeam-music.net | www.myspace.com/moonbeamru | www.blackholerecordings.com

Share/Save/Bookmark