Home Nieuws Releases In Search Of Sunrise 8
In Search Of Sunrise 8

ISOS_8In Search Of Sunrise 8 - South Africa, compiled & mixed by Richard Durand

Al in februari 2010 kondigde platenlabel Black Hole Recordings aan dat In Search Of Sunrise - de heilige graal der trance compilaties - terugkeert eind lente / begin zomer 2010. Wat hierop volgde was een periode van intense, bijna psychotische speculaties. Met het vertrek van Tiësto rees de vraag: wie zal het In Search Of Sunrise (ISOS) roer van de meester overnemen? Het antwoord is zowel vanzelfsprekend als instinctief te noemen, en kenmerkend voor de voortzetting van deze toonaangevende compilatie serie…

Reeds in 2006 getipt door Tiësto als “break-through artist” berijdt Richard Durand de laatste vier jaar de trance intercity op volle snelheid. Vanaf het eerste uur waarin hij zijn eigen interpretaties van de Tiësto klassiekers Lethal Industry en Flight 643 voorschotelde, is Richard Durand gestaag uitgegroeid tot één van de meest consistente kwaliteitsproducers in de trance scene die met het passeren van de jaren zijn eigen stempel in dit genre wist te drukken. Daarnaast heeft zijn DJ carrière zich ontwikkeld van “grote belofte” tot aan een prime time club en festival DJ, wat resulteerde in het veroveren van een plek bij de vijftig meest populaire jocks op de planeet. En nu, in een bijna ceremonieel overdragen van het ISOS stokje, heeft Richard Durand ook de rol als de nieuwe In Search Of Sunrise vaandeldrager geaccepteerd.

Wat kan men verwachten van deze achtste editie in een multi-miljoenen verkopende compilatie serie? Het fundament waarop de serie gebouwd is blijft resoluut intact, namelijk, de onaflatende missie van het ontdekken en selecteren van de nieuwste, heetste, meest baanbrekende trance tracks afkomstig uit de verste uithoeken van de wereld. De muzikale hoogstandjes die de trance minnende clubbers tijdens de zomer van 2010, op Ibiza en op festivals wereldwijd zullen ervaren, aanschouwen initieel het daglicht op ISOS 8.

Met het navigeren van de ISOS serie door een nieuw decennium zal de aanpak van het album qua sound volledig het Richard Durand gevoel ademen. Richard’s vrije visie op electronische dance, die een wijd bereik ambieert van sferische melodische composities tot aan de opzwepende techno georiënteerde variant, zullen in een breed spectrum terug te vinden zijn op de beide discs van ISOS 8.

Zoals bij iedere editie in de ISOS serie zal ook dit achtste deel haar wortels hebben in een specifiek land of gebied. Durand heeft in de laatste twaalf maanden als DJ veel landen mogen aandoen, maar over de vraag waar Richard zijn eerste “sunrise” zou zoeken voor deze ISOS editie, hoefde hij niet lang na te denken. Richard Durand: “Ik maakte voor het eerst kennis met Zuid Afrika tijdens een vakantie, wat al opmerkelijk genoemd mag worden voor een internationale DJ. Weer terug in Nederland sprak ik met mijn agent, vertelde hem hoe indrukwekkend het land was en dat ik heel graag dit land vanuit het clubcircuit zou willen ervaren. Er werden optredens geregeld, er werden optredens gedaan en ik werd voor de tweede keer totaal overrompeld. De lokale scene daar is erg puur en open-minded en ontwikkelt zich in een rap tempo; de keuze voor dit land als thema ging praktisch vanzelf!”

Naast Durand’s persoonlijke DJ ervaringen in steden als Kaapstad en Johannesburg is er een andere, niet geheel onbelangrijke factor die Zuid Afrika dit jaar stevig op de kaart zet. Diegenen die ooit eens een balletje getrapt hebben zullen weten dat het land deze zomer niet alleen de krantenkoppen haalt door In Search Of Sunrise 8!

Vanaf het moment dat de aankondiging van een nieuwe ISOS release naar buiten treedt houdt de die-hard fan zich maar met één ding bezig: wat wordt de tracklist? Het wachten wordt niet lang uitgesteld: Richard Durand en Black Hole Recordings zullen de tracklist publiekelijk maken op 12 april a.s., waarna voor de doorgewinterde fan de onmetelijke zoektocht naar artiesten, tracks, remixen en labels, die de zwaarder-dan-zware ISOS selectie heeft doorstaan, kan gaan beginnen.

Het achtste hoofdstuk in het In Search Of Sunrise epos zal officieel verschijnen op 10 mei 2010 via Black Hole Recordings / Songbird.

www.richarddurand.com | www.blackholerecordings.com

Share/Save/Bookmark