Home Nieuws Releases Splittr - All Alone
Splittr - All Alone
ImageEen van Nederlands meest succesvolle dj/producers van het moment, Martijn ten Velden, lanceert met Splittr een nieuw verfrissend en vernieuwend project binnen de Dance scène. Na maanden van een van de grootste hype's te zijn geweest in het internationale dj-circuit is de eerste single ‘All Alone' sinds deze week dan eindelijk officieel verschenen. Splittr is het geesteskind van Martijn ten Velden en Mark Yardley, twee zwaargewichten in de hedendaagse Dance scène..

Splittr: het nieuwe project van Martijn ten Velden

Een van Nederlands meest succesvolle dj/producers van het moment, Martijn ten Velden, lanceert met Splittr een nieuw verfrissend en vernieuwend project binnen de Dance scène.

Na maanden van een van de grootste hype's te zijn geweest in het internationale dj-circuit is de eerste single ‘All Alone' sinds deze week dan eindelijk officieel verschenen.

Splittr is het geesteskind van Martijn ten Velden en Mark Yardley, twee zwaargewichten in de hedendaagse Dance scène..

Mark Yardley is beter bekend als een helft van de illustere grootmeesters van de break beat scène Stanton Warriors, die onlangs nog werden verkozen tot Best Break Beat act tijdens de prestigieuze DJ Mag awards in Engeland. Naast een waslijst aan singles hebben Stanton Warriors ook remixen verzorgd voor artiesten als: Basement Jaxx, Freeform Five en Busta Rhymes. Hun award winning mix CD, Stanton Sessions, welke uitkwam via XL Recordings is nog altijd de best verkochte break beat compilatie ooit.

Martijn ten Velden is de laatste jaren uitgegroeid tot een van Nederlands meest succesvolle House DJ's en producers op internationaal vlak. Zo ontving hij onlangs nog de award voor ‘best International DJ' tijdens de Deense Dance Awards. Op single gebied heeft Martijn ten Velden zich ook al veelvuldig bewezen met diverse singles met ‘I Wish You Would' als een van zijn laatste wapenfeiten. De single kwam wereldwijd uit in meer dan 40 landen en in landen als Brazilië is het uitgegroeid tot het grootste Dance anthem van het jaar!

Met Splittr combineren Martijn en Mark hun krachten en talenten. Splittr vormt voor hen een podium om hun creativiteit de vrije loop te laten zonder vast te hoeven houden aan eventuele voorgeschreven regels die er binnen elk van hun genres kunnen zijn.

‘Voor ons was het de perfecte samenwerking', omschrijft Mark Yardley. ‘We spraken al een tijdje om eens samen de studio in te gaan. We wilden allebei graag muziek maken zonder te hoeven denken aan de grenzen binnen de muziek genres. Met de samenwerking kunnen we onze ideeën samenbrengen en zonder rekening te houden met het geluid waar het publiek ons van kent'.

Martijn vult aan: Splittr geeft ons de vrijheid om te doen wat wij muzikaal willen. Het draait allemaal om de vrijheid binnen met creatieve proces van muziek maken. We zijn beide van origine muzikanten en het is te gek om instrumenten erbij te betrekken als bas, saxofoon, piano of een gitaar. Of zoals Mark Yardley op ‘All Alone' laat horen, om eindelijk eens je verborgen zang talenten te laten horen.

Het eerste resultaat van de samenwerking is de single ‘All Alone' en is sinds deze week verkrijgbaar. Ook liggen er al plannen voor een album, want de samenwerking smaakt voor de heren na meer.

De video is sinds deze week te zien op TMF: http://www.tmf.nl/video/14007

De single wordt uitgebracht via Be Yourself Music

http://www.beyourselfmusic.com/
http://www.myspace.com/splittr

Share/Save/Bookmark